Het recept uit de wijkkrant van juni is een typisch Colombiaans gerecht specifiek uit de Antiochian keuken. De ingrediënten en de bereidingswijze is hieronder vermeld. Hierbij is uitgegaan van hoeveelheden die nodig zijn voor 6 personen. Voor meer of minder personen dient u de hoeveelheden naar rato aan te passen.
CJP 21 juni 2016
Ingrediënten
600 gram Kidney bonen (blik)
2 el Olijfolie
900 gram Rundergehakt
900 gram Speklappem
6 Chorizo worstjes
6 eieren
3 Avocado’s
3 Bakbanen
450 gram Basmati rijst
± 100 gram Hogao; (mengels van 4 tomaten, 1 uit, 1 thl gemalen komijn, 3 el plantaardige olie om dit mengsel te bakken in 10 minuten)
Zout naar smaak
Voorbereiding
Halveer de avocado’s en verwijder de pit
Bereid en bak het Hogao-mengsel
Pel de bananan en snijd ze in lange repen.
Bereiding
Verwarm de olie en bak het gehakt rul, voeg de helft van de Hogao toe, goed roeren
Bak in een andere pan de speklappen lekker krokant
Bak de chorizo worstjes
Kook de rijst droog (1 deel rijst + 1 ½ deel water)
Verwarm de bonen en voeg de rest van de Hogao toe, verwam alles in ± 10 minuten
Bak de eieren en de repen banaan.
Verdeel en serveer op 6 voorverwarmde borden:
de rijst, daarop de bonen-met-mengsel, speklappen, worstjes, een halve avocado, de repen banaan en de gebakken eieren.
Schenk er een goed glas stevige wijn bij en eet vooral smakelijk.
CJP 21 juni 2016