Stephanie Koevermans fietst 550 kilometer in Malawi tegen kindhuwelijken

27 maart 2018

Stephanie Koevermans, uit de Sumatrastraat, fietst 550 kilometer in Malawi tegen kindhuwelijken.
De opbrengst van Cycle for Plan gaat naar projecten Plan Nederland.

Stephanie fietst van 7 tot 16 juni 2018 550 kilometer door Malawi voor het goede doel Plan Nederland.

De deelnemers aan Cycle for Plan zamelen van tevoren € 4.000 in voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken. De twintig deelnemers bezoeken tussen het fietsen door de projecten waar ze geld voor hebben ingezameld.

“Begin 2018 was ik net als zovelen bezig om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Ik stel mezelf eigenlijk ieder jaar altijd een sportieve uitdaging tot doel en dit jaar wilde ik daar graag ook een maatschappelijk doel aan toevoegen. De reden dat ik voor dit doel gekozen heb, is dat ik erg geloof in de kracht van onderwijs en graag wil strijden voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. De projecten van Plan Nederland richten zich hierop. De combinatie van deze sportieve uitdaging en dit mooie doel, zijn voor mij dus een perfecte combinatie!”, aldus Stephanie Koevermans.

Inmiddels is Stephanie volop bezig met het inzamelen van geld. “Het is heel leuk om te zien hoeveel mensen enthousiast zijn om een bijdrage te leveren. Daarnaast ben ik bezig met de organisatie van een Benefiet Bootcamp op 14 april aan de Kwartellaan in Den Haag. Caroline Kloots-Koster en Patrick van Leeuwen als professionele bootcamp trainers helpen me hierbij. Het is ook hier weer heel leuk om te zien dat er zoveel mensen zijn die spontaan willen helpen!”.

De opbrengst van Cycle for Plan Malawi investeert Plan in programma’s tegen kindhuwelijken. Malawi staat op de negende plaats van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld. Kindhuwelijken maken een goede toekomst voor meisjes onmogelijk: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere handhaving van de wet.

Cycle for Plan
Cycle for Plan is een gesponsorde fietstocht georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Er zijn diverse edities naar Malawi, Vietnam en Nicaragua. Elke tocht is een uitdagende fietstocht door een uniek gebied. De Malawi-editie van Cycle for Plan voert door groene glooiende heuvels en langs traditionele dorpjes. De groep fietst via Kasungu naar Mzuzu en vervolgt daarna de route naar het zuiden via Lake Malawi. Na een route over verharde wegen en dirt roads, eindigt de tocht bij het meer bij Nkhotakhota.

Wil jij je aanmelden voor de Benefiet Bootcamp op 14 april, dan kan dat via: https://www.facebook.com/events/271276060090159/?active_tab=about of een e-mail aan caroline@trainoutside.nu

Stephanie Koevermans kan worden gesteund via crowdfunding platform Pifworld:
https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/d2net36Rq-E/stephanie-koevermans/about

Plan Nederland
Plan Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 52 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl