30 Jaar Wijkbus Stap in

Op 27 juni bestond “onze” wijkbus maar liefst 30 jaar!

Al die jaren, met dank aan onze vrijwilligers, heeft de wijkbus het vervoer van ouderen en minder validen in de wijken Archipel, Willemspark, Zeeheldenkwartier en een deel van Duinoord verzorgd en wij hopen hier nog vele jaren mee door te kunnen gaan.

Dit heuglijke feit is dan ook uitgebreid gevierd met de abonnees, vrijwilligers en een groot aantal genodigden. Op 13 juni stond er voor de vrijwilligers en de abonnees een boottocht door de Biesbosch op het programma, inclusief lunch aan boord.

Op 28 juni was er een geanimeerde receptie in ‘t Klokhuis. Het weer hielp, met een feestelijk zonnetje, ook fantastisch mee waardoor ook het grote terras volop benut kon worden.

Maar, zonder vrijwilligers geen wijkbus!

De dames van het meldpunt die de reserveringen aannemen, de chauffeurs en het bestuur, ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen.

Een aantal van hen is al vele jaren actief voor de wijkbus en daar werden ze, tijdens de receptie, met een stadsspeld, een stadspenning en een koninklijke onderscheiding dan ook voor beloond. Persoonlijk vond ik het een hele eer (mede omdat ik er zoveel tijd in geïnvesteerd had!) dat burgemeester Paulien Krikke zelf gekomen was om de spelden en het lintje bij de jubilarissen op te spelden.

Net als tijdens de algemene lintjesregen op 26 april (toen onze vrijwilligster Mathilde Witsen Elias haar koninklijke onderscheiding al kreeg uitgereikt) deed ze dit weer met verve en enthousiasme. Op het Meldpunt viel de eer te beurt aan Liesbeth de Bles, Elisabeth Konig en Ineke Holtzer. Bij de chauffeurs ontvingen Riky Krul en Dorothe van der Donk de stadsspeld en kreeg Gerard van Santen (reeds in het bezit van een stadsspeld) een oorkonde uitgereikt. Onze voorzitter Hans van Gent, die tijdens de receptie het stokje heeft overgedragen aan zijn opvolger Fred Wilhelmus, was blij verrast met zijn Koninklijke Onderscheiding. Na 18 jaar als voorzitter had hij deze onderscheiding ook meer dan verdiend.

De receptie werd opgeluisterd met muziek van Rob Agerbeek ( voormalig pianist van de Dutch Swing College Band) en contra-bassist Erik Albjerg.

Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagd feest.

Op de foto alle jubilarissen samen met de burgemeester.

Josephine de Vijlder, secretaris Wijkbus Stap in