Boekje open over het “Grote kerkhof bij de Bosjes”

. Onze wijk telt binnen zijn grenzen drie prachtige begraafplaatsen – het 300 jaar oude Joodse kerkhof, de Rooms Katholieke begraafplaats en de Algemene begraafplaats aan de Kerkhoflaan. Over deze laatste is recent een mooi boek verschenen, “Het grote kerkhof bij de bosjes’ geheten.Stilte op de Algemene Begraafplaats
De gemeentelijke begraafplaats is gesticht in 1830. Tal van beroemde Nederlanders hebben hier hun laatste rustplaats gevonden, zoals Cornelis Lely, de grootste waterbouwkundig ingenieur van Nederland, en jarenlang gouverneur van Suriname. Maar ook “gewone” mensen uit Den Haag of Scheveningen liggen hier begraven tussen de eeuwenoude bomen. Een aantal van de graven heeft de status van Rijksmonument.
In het boek wordt de rijke historie van de begraafplaats belicht, en worden achtergronden belicht van bijzondere mensen die er begraven liggen. De eerste exemplaren van dit boek werden op 29 april 2010 door wethouder Baldewsingh overhandigd aan vertegenwoordigers van Die Haghe en de Vrienden van Den Haag, twee verenigingen die, zoals de wethouder zei, uitermate waardevol zijn voor het behoud van het cultureel erfgoed van Den Haag.
Voor belangstellenden beslist een aanrader!

Eveline Blitz