Chris Steenstraten

Chris Steenstraten en zijn Sumatra Tweewielers

Zijn kledingmerk is zwart. Daarin beweegt hij zich het prettigst. Hij valt op omdat hij veel levenservaring uitstraalt. Hij heeft een rust over zich omdat hij het allemaal al heeft meegemaakt.Maar onder die façade van rust, borrelt het en denkt hij aan duizend-en-een-dingen tegelijk.

Chris is er door ervaring achtergekomen dat hetgeen dat je plant in je leven nagenoeg nooit uitkomt. Als ze hem twintig jaar geleden hadden gezegd dat hij nu een scooter- en rijwielzaak in de Sumatrastraat zou runnen, dan had hij ze voor gek verklaard! Het is puur toeval dat hij in deze zaak is gerold; wat begon in het opzetten en adviseren in een rijwielzaak is uitgemond in zijn eigen zaak: ‘Sumatratweewielers’. En momenteel is dat zijn lust en zijn leven.
Op achttienjarige leeftijd werd hij door zijn vader in het zakenleven gestort. Zijn vader was horeca-exploitant; ‘hij kocht horecazaken die niet winstgevend waren en die verpachtte hij dan min of meer’. Omdat zijn vader vond dat Chris letterlijk en figuurlijk van alle markten thuis moest zijn, kwam hij in de zogenaamde ambulante handel terecht; op de markt in Den Haag en Rotterdam. Zijn vader is een geboren Hagenees en zijn moeder is een echte Limburgse (uit Treebeek). Chris is in Brunssum geboren (22-07-1954).

Nadat hij van zijn vader een startkapitaal kreeg en na drie jaar op de markt te hebben gestaan, startte hij een horecabedrijf in de Heelsumstraat. Tijdens die periode heeft hij ook nog een taxionderneming overgenomen in Rotterdam (2 taxivergunningen). Die combinatie van werken heeft hij acht jaar uitgeoefend. Tijdens deze periode heeft hij zijn toenmalige vrouw leren kennen. Samen hebben ze een zoon die nu volwassen is en eerste monteur is bij een Mercedes Benz garage in Forepark in Leidschendam. Hij doet het goed! En zaterdags neemt zoonlief Chris waar in de rijwielzaak. Het is een voorrecht dat zowel vader als zoon beschikken over een groot technisch inzicht. Daar komt nog eens bij dat vader Chris bijzonder goed is georganiseerd.
Zo heeft hij in één week tijd de zaak totaal gerenoveerd, waarbij ook nog een brand- en vloeistofwerende vloer is gelegd! De winkel heeft een ware metamorfose ondergaan en achter de balie ziet het er zeer efficiënt ingericht en geordend uit. Ook heeft Chris zélf een prachtige website ontworpen met bewegende beelden: www.sumatratweewielers.nl. Chris is terecht trots op zijn zaak. Naast de verkoop van rijwielen en scooters waaronder ook eco-scooters, die zuinig zijn voor het milieu omdat ze elektrisch worden aangedreven, worden ook alle op twee wiel aangedreven voertuigen gerepareerd : van kinderwagen tot Harley Davidson! Ze richten zich dus niet op een bepaald merk. Sinds kort is er ook een mobiele huis service met een servicescooter waar werkelijk alles aan boord is: van een bandenplak tot aan een scooter pech weg help service. Het is eigenlijk een soort ANWB idee, maar dan zonder lidmaatschap (bel 070-3229228)! Zo is onlangs een vrouw geholpen die haar sleutels van haar kettingslot was verloren en haar fiets met een ketting aan een hek van een omheining had vastgezet; deze werd ter plekke losgeslepen!
Op een onverwacht moment in zijn leven en zeer zeker niet gepland kwam hij Petra tegen. ‘De vlam van zijn leven’. Wat eigenlijk begon als een kortstondig avondje samen, liep uit in een mooie, energieke relatie. Ze hadden eigenlijk beiden, ieder voor zich een prima leventje! En daarom is het zo uniek, dat ze toch nu zo duidelijk voor elkaar hebben gekozen. Petra is bruisend en heeft veel pit. Zij is jarig op 1 april en is geboren in 1961. Petra heeft een functie binnen justitie en heeft veel eigen bezigheden. Maar als het haar lukt, helpt ze ook mee in de zaak. Petra is een aanwinst voor Chris én voor de zaak en natuurlijk geldt dit ook vice versa!

Jacqueline de Vreese, november 2007