Corina Waaijer en haar hotel ‘Mozaic’

www.mozaic.nl

Corina ‘sprong’ als het ware door de telefoon van energie. Ze heeft er duidelijk veel zin in. Zij is sinds december van dit jaar officieel eigenaar van het hotel Cattenburch aan de Laan Copes 38-40.En dat is nogal wat!
Door haar baan op te zeggen en er écht voor te gaan, heeft ze een netwerk kunnen opbouwen. Met een businessplan op zak ontstond er als het ware een sneeuwbaleffect. Ook anderen om Corina heen, zagen dat dit project echt bij haar paste. Mensen raakten enthousiast en hielpen haar met het uitwerken van haar plannen en niet onbelangrijk in de financiering. Want Corina heeft niet de lotto gewonnen. “Je kan zoveel meer dan je denkt”. Dat zou Corina wel van de daken willen roepen, maar je moet dan wel in staat zijn om er al je tijd in te steken en om ook je verwachtingen bij te stellen als iets tegen zit. Haar passie voor het hotel en voor het hotelvak vallen op.

Het is een hele uitdaging om een hotel te renoveren en te managen. Corina heeft alsbagage ‘de hogere hotelschool’ maar heeftook van huis uit een portie kennis en ervaring opgedaan. Hotel Cattenburch dateert uit 1882. Het hotel kent een rijke geschiedenis; zo is het pand eigendom van de Binnenlandse Veiligheids Dienst geweest.
Zij had als kind al een droom om een hotel te beginnen. De stap om dit ook daadwerkelijk te doen, komt dus niet uit de lucht vallen. Toen haar zus haar droom om arts te worden, bekroonde met een promotie, realiseerde Corina zich dat ze ook zo’n droom had en dat de enige manier om deze echt te laten uitkomen was om het gewoon te gaan doen. Op dat moment was ze op vakantie in Azië en overheerlijk uit eten in een klein restaurant dat ‘Mozaic’ heette.
Het hotel kon dus niet anders dan ‘Mozaic’ gaan heten. “Voor mij staat door deze gebeurtenis op vakantie ‘Mozaic’ symbool voor het moment waarop ik ervoor koos om mijn idealen na te streven en mijn vaste baan definitief te beëindigen. Daarnaast staat ‘Mozaic’ voor kleurrijk, variatie en afwisseling en tegelijkertijd ook voor eenheid”, zegt Corina. En dat geldt natuurlijk ook voor een hotel, waar veel mensen vanuit verschillende nationaliteiten en achtergronden zich samen onder een dak bevinden. De naam ‘Cattenburch’ blijft wel degelijk behouden. De hoofdkamer van het hotel zal worden omgedoopt tot de ‘Copes van Cattenburch’ kamer. Deze sfeervolle ruimte zal worden ingericht als stijlkamer, waar groepen tot 15 personen kunnen samenkomen voor vergaderingen of privé diners.
Corina heeft ook een nieuwe website ontwikkeld zodat je een ‘kijkje krijgt in de keuken’ van het hotel.

Corina is momenteel druk bezig met het opknappen van het hotel naar de maatstaven van deze tijd. Het hotel is groot genoeg om er je handen aan vol te hebben.

Door de ligging en het monumentale karakter ervan heeft het hotel een hele leuke sfeer. Gezelligheid en huiselijkheid vallen op. Het is een heel persoonlijk hotel. Daarnaast zal het hotel van alle gemakken zijn voorzien, zoals een internetaansluiting op je kamer en indien nodig een magnetron. Corina wil het hotel echt mooi maken; mooie badkamers en lekkere bedden. Het creëren van de juiste sfeer is een uitdaging. Zij heeft al heel wat gereisd in haar leven en heeft daardoor veel hotels van binnen kunnen bekijken. Dat heeft haar oog gegeven voor detail en kwaliteit. Zo spreekt het hotel ‘Julien’ in Antwerpen haar erg aan “omdat er heel erg is nagedacht over het hotel” zegt Corina. En ze vervolgt: “het is niet schreeuwerig, het is niet ‘trendy’ maar toch is het heel origineel en fris. Zodra je binnenkomt vergeet je dat je in een drukke stad in een hotel bent en voel je je thuis. Je merkt dat er over alles is nagedacht en op een subtiele manier wordt je een heerlijk verblijf aangeboden. Comfortabele bedden, goede douches en een heerlijk ontbijt. Dat alles in een schitterend pand van waaruit je zo de stad inwandelt”.
Corina is 32 jaren jong en runt de voorbereidingen van het hotel met een team. Haar vriend werkt bij Albert Heijn en heeft in het dagelijks leven altijd interesse voor lekker eten en bijzondere producten. Dat zal straks een leuke weerslag krijgen op de hapjes die in het hotel te bestellen zijn!

Het hotel is natuurlijk op een prachtige plek gelegen in hartje Archipel en straalt een enorme grandeur uit. Het heeft 26 kamers waarvan een aantal verschillend zijn van grootte en waar Corina veel ideeën heeft over de vorm en inrichting.
Zo wil ze het aanwezige marmer graag behouden bij de entree en in de gangen. Ze wil ook de indeling van het hotel zelf veranderen en dat betekent dat er ruime gangen komen waardoor de kamers makkelijker te bereiken zijn. Ook kan het personeel daardoor beter zijn werk doen.
Samen met een architect en een constructeur (iemand die verstand heeft van balkenconstructie en brandveiligheidseisen) heeft ze een heel plan ontwikkeld om het hotel veilig op de kaart te zetten. Maar vooral ook om het hotel als pand weer in zijn volle glorie tot recht te laten komen. Nu zijn veel plafonds bijvoorbeeld verlaagd en is er met het buitenplaatsje en de toegang ernaar nog weinig gebeurd. Corina praat enthousiast over openslaande deuren en een zonnig en groen terrasje. Wellicht is dit terras, als het hotel zijn deuren opent aan het einde van de zomer van 2008, ook toegankelijk voor buurtbewoners uit Archipel & Willemspark en voor andere bezoekers?

Jacqueline de Vreese, december 2007