Debuutroman van Mick Harte speelt in Willemspark

Debuutroman van schrijver Mick Harte

Mick Harte (1957) is een Nederlands levenskunstenaar en is opgegroeid in Den Haag, Den Helder en Leiderdorp. Na zijn middelbareschooltijd is hij weer gaan wonen in Den Haag. Hij heeft jarenlang gewerkt in de petrochemische industrie en mede hierdoor heeft hij veel van de wereld gezien. Thans woont hij in Willemstad NB en houdt hij zich bezig met schrijven, reizen en schilderen. De Jaren van Berman Helder is zijn debuutroman.

De roman De Jaren van Berman Helder speelt zich grotendeels af in en rond het Willemspark in het Den Haag van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Wanneer de Haagse schrijver Berman Helder zijn literair adviseur Sander Leythen voor het eerst ontmoet, weet hij: dit heeft zo moeten zijn. Alhoewel beide mannen zeer verschillend in het leven staan, is er direct een zekere verbondenheid. In de jaren die volgen ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap, waarin de enigszins neurotische Sander zich steeds vaker afvraagt in hoeverre de genegenheid wederzijds is. Waar Sander ervan overtuigd is dat de twee elkaar nodig hebben als tegenwicht, beleeft Berman de vriendschap duidelijk anders. Kan een vriendschap tussen twee zulke tegengestelde karakters wel standhouden? De Jaren van Berman Helder is een ontroerende roman waarin verwachtingen over een ware vriendschap balanceren tussen verlangen en vrees.

Mick Harte heeft met zijn debuutroman een ontroerend verhaal geschreven. Niet vaak zal je op zo’n manier over een vriendschap tussen mannen lezen; het verlangen van Sander om ‘begrepen’ te worden tegenover het verlangen van Berman om werkelijk vrij te zijn. Prachtig en toegankelijk geschreven met de vlotte pen van Mick Harte, waardoor het nooit saai of bombastisch wordt. Gewoon een fijn en knap geschreven verhaal dat nog lang blijft hangen! Veel leesplezier!

Nu verkrijgbaar bij boekhandel De Haagse Boekerij Frederikstraat 24; en uiteraard ook bij alle Nederlandse (online) boekwinkels.

ISBN : 978 94 643 5533 8
Prijs: € 22.00, Eerste editie: juli 2021, Uitvoering: Paperback
Genre: Roman (Literatuur), Bladzijden: 247, Uitgeverij: Brave New Books.