Doe mee met autodelen in de Archipelbuurt!

© Gemeente Den Haag

Staat uw auto ook (te) vaak stil? Wilt u goedkoper en groener autorijden? En ziet u het ook wel zitten: minder (geparkeerde) auto’s in de wijk en in plaats daarvan meer ruimte en groen?
Lees hier dan verder. In de Archipelbuurt start een nieuw initiatief voor coöperatief elektrisch autodelen. Deze manier van autodelen heeft veel voordelen.

• Het is goedkoop en duurzaam;
• De auto staat op een vaste parkeerplaats;
• Er is altijd een elektrische auto beschikbaar;
• U regelt alles samen in de coöperatie;
• Nu 6 maanden op proef met subsidie.

In Den Haag zijn er steeds meer initiatieven voor coöperatief autodelen. In bijvoorbeeld Laak, de Bomenbuurt en Bezuidenhout hebben enthousiaste bewoners al zo’n coöperatie opgericht.

Wat is coöperatief autodelen?
Er zijn 2 vormen van autodelen: commercieel en coöperatief. De eerste (bijvoorbeeld Greenwheels) heeft commerciële prijzen, vaak een abonnement en je bent consument. Bij coöperatief autodelen bepaal je samen met je buren alles: de prijs de soort auto die wordt geleased en de regels. Je doet actief mee in een buurtcoöperatie die je met elkaar opricht. Zo kun je bijvoorbeeld lid zijn van het bestuur, houd je een van de deelauto’s schoon of breng je een keer een deelauto naar de garage.

Subsidie
De gemeente Den Haag wil deze vorm van autodelen graag stimuleren en heeft daarom subsidie beschikbaar om het 6 maanden uit te proberen. Dan betaal je dus niet de leasekosten e.d. maar alleen je kilometers en uren. Meer weten over de probeerperiode? Kijk dan hier: https://wijzijndeel.nl/probeerperiode/

Tijdens de probeerperiode kunt u een coöperatie oprichten. De gemeente helpt daarbij.
Meer weten? Kijk dan hier www.denhaag.nl/autodelen
Heeft u vragen of wilt u meedoen? Mail dan naar autodelenarchipelbuurt@gmail.com