Erwtensoep voor de Voedselbank?

De voedselbankactie van de afgelopen maand is voorbij en volgens de Voedselbank zelf is de actie geslaagd. Toch is hiermee de schaarste voor mensen die daarvan afhankelijk niet voorbij. Dan ineens zie je ook dat ondernemers een eigen actie opzetten om een bijdrage te leveren. In dit verband heeft Gransjean een eigen actie opgezet in navolging van een Amsterdamse collega.

Op donderdagmorgen 3 december kwam de Haagse Wethouder Kavita Parbhudayal (belast met Zorg, Jeugd en Volksgezondheid) op bezoek om zich te laten informeren.

Wat doet Gransjean? Zij verkopen blikken Erwtensoep aan de klanten en voor elk verkocht blik wordt eer een blik geschonken aan de Voedselbank. Zijn Amsterdams collega kon zo na een maand duizend blikken schenken en Greansjean hoopt in deze drukke decembermaand ook toch een dergelijk hoeveelheid op de plaats van bestemming te kunnen afleveren.

De wethouder kreeg een blik mee. Het is een bijzonder lekkere soep of zoals er op het blik staat “Een topmaaltijd boordevol groente en natuurlijk de allerbeste rookworst”. Proef het zelf!!