Expats in Den Haag

De regio Den Haag telt ruim 60.000 expats, inclusief hun partners en kinderen.
Dat is, na de regio Amsterdam, het grootste aantal expats in Nederland. Het aantal expats in Den Haag blijft groeien vanwege het grote aantal internationale organisaties in de stad. In de Archipelbuurt en Willemspark woont een niet onaanzienlijk deel van de expats.
Ja, zeg nou zelf, wie zou hier nu niet willen wonen?

Tijdens onze laatste redactievergadering stelde mijn collega Patty, verantwoordelijk voor de Engelstalige website, de vraag hoe wij “onze” expats beter zouden kunnen bereiken. Hoewel er, ook op de voorpagina van de Wijkkrant, een duidelijke verwijzing staat naar de Engelstalige website, weet, volgens Patty, maar een beperkt aantal Engelstalige wijkbewoners deze site te vinden.
Patty vertaalt de artikelen van de Nederlandse site en voegt artikelen toe die met name interessant zijn voor de expats.

Een papieren Engelse versie van de Wijkkrant zou natuurlijk fantastisch zijn maar wij realiseren ons dat dit financieel niet haalbaar is.
Hoe pakken we dit nu aan? Mond-op-mond reclame kan wellicht helpen. Er zijn ongetwijfeld buurtbewoners die Engelstalige buren hebben en hun kunnen wijzen op het bestaan van de site. Naast de artikelen geeft de site ook informatie over voorzieningen, winkels en bedrijven. Waar vind ik een advocaat, een dokter, een fysiotherapeut of een balletschool voor mijn kinderen? Heel handig voor alle nieuwe wijkbewoners.

Mocht u een goede suggestie hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (website@archipelwillemspark.nl).

Namens de redactie alvast reuze bedankt!

Josephine de Vijlder