Expositie en open dag van Sariven Karamali

1 andere datum:

kunst & cultuur
Klokhuis, Celebesstraat 4, Den Haag Google Maps

Van 13 oktober tot 5 december exposeert Sariven Karamali in ’t Klokhuis.

Op 7 november aanstaande is er van 15.00 tot 17.00 een open middagje in het Klokhuis om de schilderijen te bekijken van Sariven Karamali.

Zij is geboren in 1965, in Suriname. Omstreeks het begin van deze eeuw is zij geëmigreerd naar Nederland en heeft zij zich gevestigd in het pittoreske Den Haag.

Haar jeugdherinneringen zijn opgedaan in Suriname, een tropisch land dat rijk is aan prachtige natuurlandschappen. Dit inspireerde haar om bij aankomst in Nederland, zich te verdiepen in de westerse natuur.

Sariven is een schilderes, haar stijl kan worden getypeerd als impressionistisch met invloeden van realisme. Een grondlegger van deze kunststroming en tevens een grote invloed in haar werk is Claude Monet. Ook is haar schilderstijl beïnvloed door imponerende schilders zoals Rembrandt en van Gogh.

De corona-pandemie was voor velen een periode waarin men zichzelf verloor. Voor Sariven was het een tijd om haar schildertechnieken te herontwikkelingen en nieuwe stijlen te leren beheersen. Het meerendeel van haar werk, is gerealiseerd gedurende de wereldwijde pandemie en dat maakt haar werk, zo kenmerkend voor de tijd van nu.

Haar portefeuille aan schilderwerken bestaat uit onder andere stillevens, landschappen en portretten.