Geen fietsenmakers meer in de Sumatrastraat, wat nu?

Het gebouw waar Bali en Sumatra samenkomen is verkocht aan een projectontwikkelaar. De stichting Migrascope die er een twintigtal bewoners (merendeels statushouders afkomstig uit Eritrea) begeleidde moet het vanaf 1 juli zonder deze vestiging doen. Gelukkig hebben de bewoners met hulp van de Gemeente elders woonruimte gevonden.

Dat betekent dat ook de werkplaats in de Sumatrastraat gesloten is. Voor veel buurtgenoten was dit inmiddels een welkome plek waar je even je fiets kon achterlaten voor kleine reparaties, gecombineerd met een praatje met bewoners.

Gaat deze service nu voor Archipel/Willemspark verloren?

Misschien niet! Migrascope beschikt nog over meer vestigingen in Den Haag, onder andere aan de Pompstationsweg (achter de imposante kasteelpoort van de voormalige gevangenis). We proberen vanuit hier een mobiele werkplaats in te richten, waarmee reparaties aan huis kunnen worden verricht. U mailt voor een afspraak en de fietsenmaker komt bij u langs! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de firma Beer (https://www.beerfietsen.nl/home) die een fantastische elektrische bakfiets ter beschikking stelt.

Meer inlichtingen en afspraken voorlopig via Migrascope, r.tondo@migrascoop.nl

Michiel Ottolander en Dick Niessing