Gezicht achter de voordeur: Hotel Mozaic

Voor dit “gezicht achter de voordeur” mocht ik een kijkje nemen in het monumentale pand (1880) aan de Laan Copes van Cattenburg 38-40 waar, sinds november 2008, het 3-sterren Hotel Mozaic is gehuisvest. Ik heb iets met hotels. Jaren geleden heb ik, voor mijn toenmalige werkgever, (Reisorganisatie) in het buitenland honderden hotels bezocht om er contracten mee af te sluiten. Ik was dan ook reuze benieuwd naar hetgeen ik achter deze voordeur zou aantreffen.

Op de valreep – ze verwacht binnenkort haar derde kind – heb ik een gesprek gevoerd met de eigenaresse Corina Waaijer. Mijn ouders zijn onderdemers dus ik heb het ondernemen, van huis uit, wel een beetje meegekregen. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, heb enige jaren bij Microsoft gewerkt maar een eigen hotel was toch mijn grote passie. Daarom heb ik ook de Hotelschool doorlopen en ging ik vervolgens op zoek naar een geschikte lokatie in mijn woonplaats Amsterdam. Via een vriend hoorde ik dat dit pand, of beter gezegd beide panden, (waarin voorheen Hotel Cattenburg gevestigd was), te koop stonden en toen ik ging kijken was ik direct verkocht. We hebben het, met uitzondering van beide trappenhuizen, volledig gestript en er ook een stukje aangebouwd.

Op de website van het hotel vond ik o.a. het volgende: Hotel Mozaic combineert 1e klas service met een modern design. En dit design is ook het eerste dat opvalt. Claudia, één van de assistentes, nam me mee door het hotel. Naast de 25 kamers beschikt Mozaic over een gezellige ontbijtruimte (ook te gebruiken als vergaderruimte), een vergaderzaal (12 personen) en een kleine, sfeervolle lounge waar de gasten ’s avonds ook een glaasje wijn kunnen drinken.

De gasten kunnen tevens gratis gebruik maken van koffie, thee, fruit en koekjes.

Ik vond het heel leuk om te horen dat voor het (uitgebreide) ontbijtbuffet, de wijnen en het schilderwerk lokale ondernemers in de Archipel worden ingeschakeld.

Het hotel heeft een hoge bezettingsgraad en daar is Corina, terecht, trots op. Ze is ook trots op het Gedicht van de Amerikaanse dichter William Carlos Williams, aangebracht op de buitenmuur aan de Bankastraat. We hebben veel gasten van Ambassades en internationale bedrijven zoals de Shell. In de week hebben we zakenlui (veel vaste gasten) en in de weekenden met name toeristen. Ook regelmatig gezinnen met kinderen.

De kamers doen, mede omdat ze zo “licht” zijn, ruim en sfeervol aan en opvallend vond ik dat één van de muren (of een deel ervan) in de kamers is bedekt met prachtig fotobehang met foto’s van de Haagse fotografe (en buurtgenote) Karen Kommer.
Mozaic heeft 3 typen kamers: Standaard kamer (Cozy Double Room) van ca 20 m2, Comfort kamer van ca 25 m2 en Suites van ca 35 m2.

Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, flatscsreen TV en, m.u.v. de Cozy kamers, een kluisje en strijkfaciliteiten. Je staat verbaasd hoeveel mannen hun eigen overhemden strijken, zo meldde Corina!

Zoekt u accommodatie voor vrienden of familie die gezellig een weekendje naar Den Haag willen komen en “bij u in de buurt” willen logeren in een intiem en sfeervol hotel? Kijk dan even op de website (www.mozaic.nl). Hier vindt u ook de aanbiedingen en speciale arrangementen.
Josephine de Vijlder