Gezicht achter de voordeur: Jorinde Beauty

Voor dit artikel had ik een leuk gesprek met Jorinde van Dam die in februari haar eigen salon geopend heeft in het Vreedehuis aan de Riouwstraat nummer 1. Ik heb hier een keer koffie gedronken, vertelde ze en ik vond het zo leuk en vreedzaam met die mooie tuin en ook nog gelegen in een leuke buurt dat ik met de beheerder ben gaan praten en zo ben ik hier terecht gekomen.

Vol enthousiasme vertelde ze dat ze acht jaar geleden was afgestudeerd als allround schoonheids specialiste. Sinds vorig jaar ben ik gespecialiseerd in het werken met natuurzuivere producten en mag ik me Dr. Hauschka therapeut noemen, zei ze met enige trots. Mijn moeder gebruikte dit product al en bij ons thuis was biologische voeding ook standaard. Het is me dus een beetje met de paplepel ingegoten.

Hiervoor heb ik jaren bij Yves Rocher gewerkt, vertelde Jorinde, maar het was toch wel mijn droom om ooit een eigen salon te beginnen. In april 2018 ben ik daar gestopt om een speciale opleiding te kunnen gaan volgen en nu zit ik dus hier in het Vreedehuis.

Op haar website vond ik o.a. de volgende informatie: “Onze gezichtsverzorging gaat dieper dan alleen je huid. Daarom hebben wij vanuit een holistische (alomvattende) gedachte een cosmetica ontwikkeld op basis van hoogwaardige oliën en geselecteerde heilzame plantenextracten. Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke en uiterlijke schoonheid”. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.

De producten van Dr. Hauschka hebben een antroposofische achtergrond, vertelde Jorinde. Rudolf Hauschka was chemicus en heeft, samen met Elisabeth Siegmund, een cosmetische lijn ontwikkeld. Zij hebben contact gezocht met Rudolf Steiner, filosoof, natuurwetenschapper en grondlegger van de antroposofische gedachte.

Zij vroegen hem o.a.: hoe conserveren we onze producten zonder conserveringsmiddelen? De oplossing werd gevonden in een ritmisch procedé bij het verwerken van de biologisch geoogste heilzame bloemen en planten. Door dit ritmische proces, wat op elk ingrediënt wordt toegepast, is Dr. Hauschka volledig vrij van conserveringsmiddelen, synthetische stoffen en stoffen die niet in je lichaam thuis horen. Wat ik niet kan eten smeer ik ook niet op mijn huid! Zo zijn ook alle geuren van de producten volledig afkomstig van de bloemen en planten die erin zijn verwerkt. Doordat het zuivere toevoegingen zijn hebben ze nog een toegevoegde waarde voor je huid.

Jorinde geeft diverse gezichts- en lichaamsbehandelingen en ze werkt, met zuivere oliën, op het lymfe systeem van het lichaam door middel van een zachte aanraking en niet op de spieren zoals bij andere therapeuten vaak het geval is.

Op mijn vraag naar het type clientèle antwoordde ze “heel divers”. Jorinde is ook gespecialiseerd in de behandeling van acné, dat veelal bij tieners voorkomt. Acné is vaak een hormonenkwestie. Ook behandelt ze de rijpere huid, geeft ze ontspanningsbehandelingen en massages en ja, er komen ook mannen!

Volgend jaar gaat ze een opleiding volgen voor de speciale lichaamsbehandeling van Dr. Hauschka.

Ik werk nu nog parttime op donderdag, vrijdag en zaterdag maar mijn wens is om over niet al te lange tijd naar fulltime te gaan. Mijn uiteindelijke droom? Een praktijk waar ik een nog uitgebreidere beleving kan bieden. Een speciale Dr. Hauschka Salon met de “totale” beleving. Dat lijkt me echt fantastisch.

Heeft u ook interesse gekregen? Kijk dan even op haar website (www.jorindebeauty.nl) of stuur een mail naar jorindebeauty@gmail.com.

Ze kijkt uit naar uw komst!

Josephine de Vijlder