Haagse culturele vrijetijdsveld bezorgd over voortbestaan

CultuurSchakel spreekt steeds meer Haagse culturele verenigingen die bezorgd zijn over hun voortbestaan door de opgelegde beperkingen vanwege corona. Op woensdag 7 oktober organiseert CultuurSchakel daarom een Zoom-meeting, om met verenigingen en beleidsmedewerkers Cultuur van gemeente Den Haag, knelpunten te inventariseren en te kijken naar mogelijke oplossingen.

Nu de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus langer duren en weer aangescherpt worden, komen almaar meer sectoren in de problemen. Zo kloppen culturele verenigingen steeds vaker bij CultuurSchakel aan over obstakels die zij hierdoor ervaren en de gevolgen hiervan. Tal van Haagse koren, toneelverenigingen en muziekverenigingen zien hun voortbestaan in het geding komen. Bijvoorbeeld door terugloop in leden, minder inkomsten, beperkte optreed- en repetitiemogelijkheden, etc.

De noodklok klinkt steeds harder en daarom wil CultuurSchakel inventariseren waar de knelpunten liggen. Ook gemeente Den Haag wil hier meer inzicht in krijgen, zodat er gekeken kan worden naar passende oplossingen. Op 7 oktober van 19.30 – 20.30 uur organiseert CultuurSchakel daarom een Zoom-meeting voor Haagse culturele verenigingen van alle kunstdisciplines en beleidsmedewerkers Cultuur om deze knelpunten te inventariseren.

Haagse culturele verenigingen kunnen zich tot uiterlijk maandagavond 5 oktober aanmelden via de website van CultuurSchakel, waarbij er per vereniging één woordvoerder vanuit het bestuur kan deelnemen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een link voor de Zoom-meeting. Verenigingen die niet kunnen deelnemen kunnen hun onderwerpen mailen naar margreetschuemie@cultuurschakel.nl, zodat deze op de avond zelf meegenomen worden.

Kunst en cultuur is van onschatbare waarde voor onze stad. CultuurSchakel wil dat iedereen in Den Haag kan meemaken hoe het is om zélf kunst te beoefenen en je door kunst van anderen te laten verrijken. Daarom werkt CultuurSchakel aan een goed en levendig Haags kunstklimaat binnen kunst en cultuur op school en in de vrije tijd.