Gezicht achter de voordeur: Ankie Jansen

“Moeder, ik wil bij de revue”, was niet de ultieme droom van Ankie Jansen, directeur-eigenaar van Holland International Reisbureau Archipel in de Bankastraat. Ik wilde graag reisleidster worden maar toen ik van school kwam was ik hiervoor nog te jong.

Daarom heb ik eerst bij een aantal hotels in het buitenland gewerkt, voordat ik, in 1988, mijn eerste baantje kreeg als reisleidster voor Holland International op Gran Canaria. Na 4 jaar kreeg ik de mogelijkheid om op het hoofdkantoor van TUI te beginnen als secretaresse, waarbij mijn secretaresseopleiding goed van pas kwam. Eerst bij de Inkoop afdeling en daarna bij de “big boss”.

Na een interne opleiding tot Manager Reisbureau ben ik in 1998 voor mezelf begonnen en ik vind het, tot op de dag van vandaag, nog steeds de beste beslissing en nog steeds erg leuk. De Archipel is net een “klein dorp” in het grote Den Haag met veel leuke en boeiende mensen, kunstenaars, adel, bn’ers, expats en ambassade personeel, waarvan ik een groot deel tot mijn klantenkring mag rekenen. Je bouwt, na zoveel jaar, een band met de klanten op en zij komen ook, na afloop van de vakantie, weer langs om hun ervaringen met ons te delen. Niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Of ik bekende Hagenaars als klant heb? Ja zeker, maar daar kan ik verder niets over zeggen natuurlijk …. .

Favoriete winterbestemmingen? Dubai, Curacao en Cruises. Mijn twee jongens (een tweeling van 8) zijn inmiddels helemaal verknocht aan het cruisen. Niet zo verwonderlijk, want het is niet alleen heel afwisselend, maar er is aan boord van een schip zowel voor jong en oud ook van alles te beleven.

Al vakantieplannen? Stap dan eens over de drempel bij Ankie. U kunt bij haar niet alleen terecht voor pakketreizen van de bekende organisaties maar ook voor “maatwerk” draait zij haar hand niet om.
Josephine de Vijlder, 7 maart 2013