Gezicht achter de voordeur: Alexandria

Dit keer was ik op bezoek bij de firma Alexandria Garantie Aannemers en schilders B.V. gevestigd in een monumentaal pand aan de Alexander Gogelweg 30 te Den Haag.

We zitten al drie generaties in het Vastgoed, zo meldde Mark Alexandria. Mijn opa was (scheeps-/ NVM) makelaar en erkend aannemer. Net als mijn vader ging ook ik de makelaardij in. Na het behalen van enkele HBO opleidingen en twee jaar te hebben gestudeerd aan de TU gaf ik er de brui aan. Ik kon mijn draai in de makelaars wereld niet meer vinden. Na 2 jaar bijscholing, zowel praktisch als theoretisch, ben ik de aannemerij in gegaan waarvan ik tot nu toe nooit spijt heb gehad. Leuk met je handen werken en mensen blij maken was het motto.

In 1992 heb ik Parkstaete Bouw en Aannemingsbedrijf opgericht in het Belgisch Park, samen met een aantal familieleden en heb dat bedrijf in het jaar 2000 weer verkocht. Een deel van de familie heeft nu een eigen bedrijf waar wij nu weer nauw mee samenwerken. Met zijn huidige partner, Julia Schlemmer, ook bouwkunde gestudeerd en inmiddels 9 jaar in Nederland, heeft hij de firma Alexandria opgericht. Zij voert niet alleen de directie maar is zelf ook “meester-schilder”. Toch niet direct een voor de hand liggend beroep voor een vrouw, nietwaar?

Ons bedrijf richt zich op het marktsegment van particuliere woningen maar we hebben ook zakelijke klanten zoals Gemeente en overheid, VvE’s en bedrijven in monumentale panden. We werken ook in België, Duitsland, Zwitserland en Portugal waar we een aantal projecten hebben lopen.

Wij verrichten veel restauratie- en renovatiewerkzaamheden aan monumentale panden, trappen en gevels en wij zijn specialist in het leggen van vloeren, waaronder marmeren- en pakketvloeren maar ook terrazzo/graniet en epoxy vloeren (zg. gietvloeren). Ook zijn wij specialist op het gebied van duurzaam bouwen ( ook wel “de groene aannemer” genoemd met respect voor de natuur). Zo zijn wij nu bezig met de renovatie van twee monumentale hofjeswoningen in het Alexander hofje aan de Bankastraat waar wij geheel “ecologisch” te werk gaan.

Daarnaast doen we verbouwingen zoals b.v. aanbouw en uitbouw, onderhoud zoals het herstel of vervangen van delen van de woning en, met meester-schilders in huis, uiteraard ook schilderwerk, zowel binnen en buiten.

Wellicht is het leuk om te vermelden dat wij ook aan sponsoring doen? Zo gaan wij de huizen van de stichting Mapa Mondo onderhouden en sponsoren we het glazenhuis. Ook gaan wij, met ingang van oktober, 1x per maand (op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur) gratis bouwkundig advies geven in het Klokhuis.

Is uw huis toe aan een verbouwing, renovatie of een professionele schilderbeurt? Kijk dan eens op de website www. alexandriabv.nl of maak een afspraak voor een vrijblijvend advies. Mark en zijn collega’s zijn bereikbaar onder telefoonnummer 070-3387438.

CJP 7 juli 2015