Gezicht achter de voordeur: Anja van der Vusse

Voordat ik een afspraak maakte met eigenaresse Anja van der Vusse, heb ik nog even op de website gekeken van “Tour of Beauty”. Daar vond ik dat ze al meer dan 20 jaar een begrip zijn in Nederland en hét instituut zijn voor huidverzorging, huidverbetering en esthetische behandelingen. Maar ik vond er ook een scala aan behandelingen met klinkende namen waarvan ik het bestaan niet kende. Dat maakte me wel nieuwsgierig.

Anja, ooit begonnen in een kapsalon in Wateringen, is al 45 jaar schoonheidsspecialiste. Eerst een aantal jaren aan huis en nu is ze, ruim 20 jaar, eigenaresse van de salon. Hoewel ze bijna dagelijks in haar salon te vinden is weet ze ook nog tijd vrij te maken voor reizen, een bezoek aan het danstheater en haar 3 kleinkinderen.

Er komen zowel mannen en vrouwen voor een behandeling en ze mag ook veel “expats” (met name Fransen en Italianen) tot haar vaste klantenkring rekenen. Samen met haar team van 7 schoonheidspecialistes geeft ze de meest uiteenlopende behandelingen. Zelf is ze o.a. gespecialiseerd in de zg. “permanente” make-up waarbij natuurlijke kleurstoffen (geen verf!) worden ingebracht bij wenkbrauwen en als lijntje boven of onder de ogen. Uit pure interesse heeft ze ooit een tattoo-cursus gevolgd. Tatoeages vind ik wel heel mooi maar ik breng ze zelf niet aan, meldde Anja. Ze vertelde me dat er in de salon steeds meer vraag is naar “aparte” behandelingen. Wellicht gaat er bij een aantal buurtbewoners een belletje rinkelen bij de begrippen “endermologie”, “micro-dermabrasie”, “mesotherapie” en “intraceuticals” ?

Bij mij niet dus heb ik Anja even om tekst en uitleg gevraagd:.

– endermologie. is een bindweefselmassage tegen cellulites en is heel populair

– micro-dermabrasie: is het machinaal afschrapen van dode huidcellen d.m.v. kristallen hetgeen een gladdere huid tot gevolg heeft

– mesotherapie: met en zonder naalden. Met naalden wordt de werkzame stof in de huid gebracht en zonder naalden wordt er gebruik gemaakt van ultrasound (trillingen), ook hier met een gladde huid als resultaat

– intraceuticals: zuurstoftherapie waarbij de werkzame stof diep in de huid wordt geblazen. Heel populair bij filmsterren die hiermee hun huid in topconditie houden.

De salon beschikt ook over een zg “ProshockIce” machine waarvan er slechts 3 in Nederland zijn. Voor diegenen die geen zin hebben in een ingrijpende chirurgische behandeling is dit een uitkomst. Niet goedkoop, maar wel effectief en pijnloos. Het apparaat bevriest de vetcellen van plaatselijke vetrollen, mits het vet niet onder de spier zit.

Anja werkt samen met een team van artsen die gespecialiseerd zijn in rimpelinspuitingen en hiervoor 2x per maand in de salon aanwezig zijn. Hier komen ook heel veel mannen op af, zo vertelde ze me. Het is duidelijk: er wonen dus ook “ijdele” mannen in en buiten de Archipel!

U kunt bij Anja ook terecht voor een gezichtsbehandeling of een heerlijke hot-stone massage.
Josephine de Vijlder