Gezicht achter de voordeur: Annahome

Van een uitgebreide collectie gordijnstoffen tot antieke meubelen, interieurwinkel Annahome vertaalt uw woonwens in een interieur dat bij u past. In 1998 opende eigenaresse Anneke Verwater de deuren van Annahome. Ruim veertien jaar adviseert zij haar klanten bij de verbouwing en inrichting van hun huis.

Reden genoeg om een bezoek te brengen aan haar sfeervol ingerichte winkel.
Door: Josephine de Vijlder

“Het begon allemaal bij de verbouwing van mijn eigen huis,” vertelt Anneke. “Die was zo goed gelukt, dat ik mijn huis vol trots aan vrienden en kennissen liet zien. Ook hun enthousiasme was groot en al snel werd ik gevraagd te adviseren bij hun huizen.” Dat ging als een lopend vuurtje. Anneke besloot daardoor een vakopleiding in interieur te volgen. Nadat ze haar diploma had behaald, opende ze een showroom aan de Statenlaan, waar klanten op afspraak konden langskomen. “Zo bouwde ik langzaam mijn klantenbestand op en toen kwam ik het pand aan de Bankastraat tegen. De voormalige boekwinkel verbouwde ik tot de interieurwinkel die het nu is.”

Nee is geen optie
Met de opening van de winkel breidde Annahome haar service uit. Naast de advisering van interieur, startte Anneke met de verkoop van antieke meubelen en stoffen. Hiervoor zoek ik in binnen- en buitenland. “Voor klanten van wie ik het hele huis inricht, struin ik alle antiekzaken, -markten en stoffenfabrikanten af. Vooral in Engeland kom ik veel moois tegen en dat neem ik graag mee voor mijn klanten.”

Huizen inrichten vindt Anneke het leukste wat er is. “Samen met de klanten hun woonwensen doornemen en opzoek naar het interieur dat bij hen past. De dertigers en veertigers van nu hebben echter wel een andere smaak. Zij zoeken veelal naar moderne meubelen in plaats van antiek. En daar ga ik graag in mee. Nee verkopen, is voor mij geen optie.”

Van een huis een thuis maken
Doordat we tegenwoordig in een andere economische tijd leven dan toen Anneke begon, is de vraag naar verbouwing wel iets teruggelopen. “Mijn klanten hebben andere prioriteiten. Ze frissen vaker hun huidige interieur op. Dat is altijd weer een uitdaging, want mensen zijn gehecht aan wat ze hebben. Klanten laten graag oude meubelen opnieuw stofferen. En bij een nieuw tapijt, behang of gordijnen gaat het niet meer alleen om de kleur, maar om de toevoeging die van hun huis een thuis maakt. Dat regelen we graag voor hen en dat geeft voor beiden veel voldoening.”

Annahome staat bij haar klanten bekend om haar persoonlijke aanpak. Ze bouwt met hen een speciale band op. “Ik vind het belangrijk dat onze klanten weten dat ze al hun wensen bij ons kunnen neerleggen en zo vaak terug kunnen komen als ze willen. Ieder huis kan een mooi interieur hebben, maar een eigen stijl krijg je door tijd te nemen voor het inrichten van iedere kamer. En daar helpen wij graag bij.”