“Het verhaal van Den Haag”

Vanaf 10 mei ’07 heeft Den Haag er een nieuwe attractie bij. ‘Het verhaal van Den Haag’ is een tour waarbij men wandelend, onder begeleiding van een gids van ’t Gilde Den Haag, kennis maakt met de Haagse geschiedenis in al haar facetten. Hiermee is het een originele aanvulling op het bestaande toeristisch cultuuraanbod van de stad. De tour is niet alleen voor individuele bezoekers, maar juist ook om (internationale) nieuwe bewoners van Den Haag, individueel of in groepsverband, kennis te laten maken met hun nieuwe woonomgeving.

‘Het verhaal van den Haag’, standaard in Nederlands en Engels, start met een rondleiding door het Haags Historisch Museum en uitleg over het ontstaan van Den Haag, haar architectuur en haar bewoners. Aansluitend wandelen de deelnemers via de historische binnenstad en het Mesdagkwartier naar Panorama Mesdag,waar de bezoekersde magie van het zinsbegoochelende panorama ondergaan en uitleg krijgen over Hendrik

Willem Mesdag en over de Haagse School. Op aanvraag is de tour in andere talen mogelijk.

Het programma wordt van 10 mei t/m 30 september 2007 elke donderdag en zondag aangeboden. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het Haags Historisch Museum (Korte Vijverberg 7) en eindigt bij Panorama Mesdag (Zeestraat 65) om 16.00 uur. De kosten bedragen € 17,50 p.p. Kinderen ontvangen zowel bij het Haags Historisch Museum als bij Panorama Mesdag een attentie.

Kaarten voor deelname aan ‘Het verhaal van Den Haag’ zijn telefonisch te bestellen via de afdeling Reserveringen van Den Haag Marketing & Events: 070 – 338 5800 en online via www.denhaag.com. De Kaarten zijn ook te koop bij één van de VVV-kantoren: VVV Den Haag (Hofweg 1), VVV City Mondial (Wagenstraat 193) en VVV Scheveningen (Gevers Deynootweg 1134). Vooraf reserveren wordt aanbevolen.