Huiskamerbridge in de Archipel

Beste wijkgenoten, wij weten dat er veel gebridged wordt in onze wijk. In de Vogelwijk wordt al enkele jaren een huiskamer bridge-competitie gehouden, het lijkt ons leuk om zoiets ook in de Archipel op te starten.

Het werkt als volgt: één keer per maand wordt een paar gekoppeld aan een ander paar in de wijk. Onderling wordt tijd en plek afgesproken en worden er 16 spelletjes gespeeld en wordt de score genoteerd. Alle paren spelen in een maand dezelfde spelletjes die rondgaan in een koffer. De scorebriefjes worden in de computer gezet en omgerekend in punten. Er wordt maar één keer tegen elkaar gespeeld, elke maand dus andere tegenstanders. Het leuke is dat U op deze manier nieuwe wijkgenoten ontmoet Om het toch een beetje competitief te maken werken we met een ladder systeem. Dat is prettig, want als je onderop staat kun je alleen maar stijgen.

Bent U net zo enthousiast als wij, geef je dan op als paar. Als we 16 à 20 paren hebben kunnen wij het verder uitwerken en het gaan opstarten. Of er kosten aan verbonden zijn kunnen we op dit nog niet zeggen. In ieder geval niet hoger dan 5 euro per persoon per jaar. Bridgeseizoen oktober – mei, waarschijnlijk dit jaar start in november.

Aanmelden kan bij  Liesbeth Akkerman-Deen, Malakkastraat 22, email: churcky@wxs.nl, tel. 0641200558. en Nico Westpalm van Hoorn, Laan Van Cattenburch 50d, email: nicowest@xs4all.nl, tel. 0644293269