Het gezicht achter de voordeur: Artmozphere

Achter deze voordeur heb ik een heel leuk gesprek gehad met het kunstenaarsechtpaar Isabel Schwencke en Jaap Postma. Samen hebben ze, elk met inbreng vanuit hun eigen discipline, afgelopen december “Artmozphere” geopend in het van top tot teen verbouwde pand in de Borneostraat nummer 229. Het bedrijf bevindt zich op de begane grond en in het voormalige, aangrenzende, pakhuisje bevinden zich nog twee etages waarvan er één als slaapkamer-showroom met badkamer (met zeer moderne badkuip!) is ingericht.

Artmozphere is een plek waar je inspiratie kunt opdoen en advies kunt krijgen voor de inrichting van je huis of bedrijf door het creëren van uitzonderlijke combinaties van kunst, kleur en design. Er is ook een inpandige winkel met kleinere artikelen maar alles wat hier staat en hangt is te koop, zo meldde Isabel. Ook verkopen wij grafische kunst van bijvoorbeeld Bram van Velde en Pierre Alechinsky. Het is onze bedoeling om de wereld een stukje mooier te maken en mensen niet alleen te inspireren maar ook een ontmoetingsplek te bieden. Niet voor niets hebben ze hiervoor een lange, smalle tafel in de ruimte geplaatst waarmee contact met elkaar gewaarborgd lijkt. In de hypermoderne keuken (ik vind het leuk om klassiek en modern te combineren, zei Isabel) verzorgt een indrukwekkend koffie-apparaat de inwendige mens. We moeten nog wel even leren hoe het apparaat werkt….

Alle producten hebben een verhaal, vertelde Isabel. Zo staan er twee Rietveld stoelen die ooit bij juwelier Steltman stonden. Het personeel vond deze stoelen veel te modern en absoluut niet passen bij het klassieke interieur. Ze moesten dus persé de deur uit.

Verder is het de bedoeling dat er, in de ontvangstruimte, op zondagmiddagen een mini-podium komt voor poëzie, toneel en literatuur. Dit is duidelijk het terrein van echtgenoot Jaap. Ik ga hier zelf voor schrijven maar schrijvers en kunstenaars uit de buurt zijn ook van harte welkom, zo meldde hij.

Isabel heeft de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten gedaan in Den Haag en is afgestudeerd in Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Zij heeft veel ervaring als creatieve zelfstandige en is nu colour consultant voor het verfmerk Farrow & Ball (in Den Haag “exclusief”te koop bij “onze eigen” van Laar!) en is dealer/consultant voor een aantal gerenommeerde merken van meubels, servies, textiel en verlichting.

Haar kennis van kunst neemt ze altijd mee in haar adviezen naar klanten en zij is dan ook het “creatieve” brein achter Artmozphere.

Jaap heeft politicologie en geschiedenis gestudeerd en heeft op de Hoge School voor de Kunsten gezeten. Hij is toneelregisseur, schrijver, tv- en filmacteur en toneeldocent. Hij heeft een eigen theatergroep – Nieuwe Metropool – waarmee hij kleinschalige theatervoorstellingen maakt en ook zelf schrijft. De meest recente voorstelling gaat over het leven van Maria Callas. Daarnaast werkt hij in het bedrijfsleven als trainer/coach en spreker.

Kortom, een interessant en bevlogen duo en een aanwinst voor de Archipel.

Heb ik uw interesse gewekt? Ga dan eens bij ze langs.

Artmozphere is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 18.00 uur.

Josephine de Vijlder