Gezicht achter de voordeur: Aspa

Hier sprak ik met Azra Secerbegovic, de eigenaresse van de salon. Zij is geboren in voormalig Joegoslavië waar ze al op jonge leeftijd vertrok. Ik heb 17 jaar in Engeland gewoond, waar ik mijn Master in International Trade & Marketing heb behaald en 3 jaar is Israel, vertelde Azra. Ik heb een groot aantal jaren in de marketing gewerkt maar in 2007 wilde ik wat anders en heb ik het roer omgegooid en een carrièreswitch gemaakt.

Zij kwam in 2008 naar Nederland en in september 2011 heeft zij haar salon aan het Alexanderplein geopend. Voor wie het niet kent wellicht een beetje achter de gevel “verscholen” maar inmiddels hebben vele klanten de weg naar de salon kunnen vinden. Zij werkt er met 3 schoonheidsspecialistes en 3 mensen in de sportschool op de 1e etage. Hier worden lessen pilates, yoga, ballet-fitness en personal training gegeven, zowel voor groepjes van maximaal 7 personen en privé lessen. Een fantastisch hulpmiddel is de Miha Bodytec, een machine die aan de spieren elektrische impulsen geeft die vervolgens zorgen voor vermindering van de pijn bij reuma en artritis.

In de salon geven we, naast gezichtsbehandelingen ook body-massages, pedicure en manicure, wimperextensions en harsen. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een kapster aanwezig. Ik doe zelf alleen gezichtsbehandelingen en verder houd ik me bezig met de leiding, de administratie en de marketing en daar heb ik mijn handen aan vol, meldde Azra. De staf is heel internationaal en bestaat uit Nederlandse, Duitse, Amerikaanse, Roemeense, Canadese en Australische dames. De expats in de Archipel voelen zich hier dan ook onmiddellijk thuis. Maar we ook veel bewoners uit de Archipel.

Ik werk alleen met natuurlijke, organische beautyproducten en duurzame cosmetica en wij zijn distributeur in Nederland voor twee bekende Engelse merken. Voor een botox behandeling of fillers is men bij mij niet aan het goede adres. Wij geven zg. “holistische” behandelingen waarbij het “totaal concept” belangrijk is. Schoonheid is een combinatie van voeding, beweging en producten. Elke klant moet een “behandelingsplan” invullen waarbij ook vragen omtrent stress, spijsvertering, slaappatroon en vochtinname ingevuld moeten worden. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de klant. Wij maken vervolgens een behandeling “op maat”voor elke klant en hiervoor hebben we dan ook veel verschillende producten in huis. Ook werken we veel met machines die, d.m.v. stroom, de structuur van de huid kunnen verbeteren. Een zg. “microlift” maar dan zonder hulp van de plastisch chirurg!

Azra vroeg me te melden dat ze graag meer mannen in haar salon zou willen verwelkomen. Mannen hebben, kennelijk, nog steeds een drempel waar het een gezichtsbehandeling betreft. Wij hebben zelfs een speciale lijn  voor gezicht en lichaam voor hen in huis.  Dus heren (en dames), voelt u zich aangesproken, loop dan eens binnen bij Aspa aan het Alexanderplein nummer 2. U komt dan ongetwijfeld in de verleiding om een afspraak te maken.  Meer informatie vindt u op de website www.aspadirect.com .
Josephine de Vijlder