Het gezicht achter de voordeur: sponsoren van het Business Breakfast

Twee ondernemers in de Archipel sponsoren van het Business Breakfast.

Beide ondernemers, Laura Kester, van Room2Meet en Jochem van der Laar, van Gransjean Wijnen & Delicatessen, zijn lid van de “Business Breakfast Club Ronald Mc Donald Den Haag”. Maandelijks komen de leden van deze club in een regio bijeen om te netwerken en een kijkje achter de schermen te nemen bij andere deelnemende bedrijven. Maar er is nog een ander belangrijk doel en dat is het ondersteunen van het Ronald Mc Donald Huis in Den Haag. De jaarcontributie komt geheel ten goede aan het huis.

Het Ronald Mc Donald huis biedt een tijdelijk thuis aan ouders of verzorgers van zieke of te vroeg geboren kinderen die zijn opgenomen in het Haga Ziekenhuis Leyenburg. De kosten voor het verblijf worden betaald uit de contributie van de leden. Het huis, vroeger gevestigd in het Juliana kinderziekenhuis, bevindt zich nu op de bovenste verdieping van het Haga ziekenhuis.

Op donderdag 28 maart vindt het ontbijt dit keer plaats bij Room2Meet aan de Koninginnegracht en het wordt gesponsord door Room2Meet (die de ruimte ter beschikking stelt) en Gransjean (die het ontbijt verzorgt).
Leuk om in dit verband nog even te vermelden dat Gransjean, door de Stichting Foodspecialisten Nederland, is genomineerd in de categorie Beste Foodspecialist Wijn. Op 1 april (geen grap!) is bekend of hij deze prijs gewonnen heeft.

Ik sprak met Laura Kester, eigenaresse van Room2Meet. De ruime entree/lounge van het gebouw is indrukwekkend en zeer eigentijds en de zalen, met name de “gezellige”keuken, vond ik heel bijzonder. Room2Meet biedt verschillende opties voor vergaderingen, trainingen en bijeenkomsten.
Ik kom uit een tuindersgezin in het Westland waar mijn moeder vaak als gastvrouw optrad bij diverse evenementen. Het “gastvrouwschap” is mij dus met de paplepel ingegoten, zo vertelde Laura. Ik ben stewardess geweest en door het vele reizen en de kennismaking met vele verschillende culturen heb ik een passie voor koken ontwikkeld en verzorg ik dus graag een lunch, diner of borrelhap die ik vers bereid in de keuken. Bij reservering van de ruimte kan de klant zijn wensen doorgeven.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat ondernemers, zoals deze breakfast club, ook oog heeft voor het goede doel.

Ik ben een fan van het Koningshuis en ik vind Maxima een kanjer, zo meldde ze.
De tante van mijn moeder was destijds aanwezig bij de aankomst van Wilhelmina uit Londen. Bovendien zit ik hier aan de “Koninginnegracht” dus heb ik mijn zalen een koninklijke naam gegeven: de Wilhelminazaal, de Julianazaal, de Beatrixzaal en de keuken is Kroeg Maxima.

Elke klant heeft de beschikking over de volledige ruimte, dus over alle zalen en de keuken en omdat ik ook (verse) maaltijden biedt ben ik, denk ik, wel uniek zei Laura.
Ik ben 7 jaar geleden begonnen op het Bankaplein bij Four Meeting. Eerst in loondienst en daarna heb ik het bedrijf kunnen overnemen.
Na een paar omzwervingen ben ik, sinds september vorig jaar, hier aan de Koninginnegracht (nummer 10) begonnen en mag ik Haagse Ministeries, Provincie Zuid Holland en de Gemeente Den Haag tot mijn klanten rekenen, alsmede een aantal internationale bedrijven. Hoewel het (gelukkig) steeds drukker wordt doe ik het nog steeds alleen maar ik zou wel behoefte hebben aan een aantal “gastvrouwen” voor de opvang van de klanten en assistentie in de keuken.
Mag ik daar, via de website, een oproep voor doen?

Dus, mocht u hiervoor interesse hebben of bent u op zoek naar een “unieke” vergaderruimte neemt u dan contact op met Laura Kester.
Zij is bereikbaar onder nummer 06 22019997 of per mail info@room2meet.eu

Josephine de Vijlder