Het gezicht achter de voordeur: “50 best quotes of life”

Heleen Dura - van Oord

Hiervoor had ik een afspraak met Heleen Dura-van Oord. Bij elk interview kijk ik vooraf altijd even op het internet voor wat achtergrondinformatie zodat ik niet geheel onbeslagen ten ijs kom. Dat had ik dit keer dus ook gedaan en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van haar uitgebreide CV. En of dat allemaal nog niet genoeg was werd zij in 2013 ook nog Zakenvrouw van het Jaar. Het gaat dus te ver om alles te vermelden en derhalve heb ik een keuze gemaakt uit een aantal van haar werkzaamheden.

Zij is geboren in een ondernemersfamilie van baggeraars dus het ondernemen is haar, zo kun je wel zeggen, met de paplepel ingegoten.
In 2001 zette Heleen, met een aantal partners, de DQ&A Media Group op. DQ&A begon als een specialist voor ad serving technologie en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal digitaal marketingbedrijf actief in meerdere landen binnen en buiten Europa. Het bedrijf biedt adverteerders een zo hoog mogelijk rendement op hun campagnebudget.
Dit bedrijf heeft ze inmiddels verkocht. Ik vond het eerst wel moeilijk, vertelde ze, want het was toch mijn baby.

Daarnaast is Heleen medeoprichtster en partner bij investeringsmaatschappij Peak Capital.
We investeren in kennis en kapitaal bij StartUps, vertelde ze. We doen dit wat later in het proces wanneer de startende ondernemer meer overlevingskansen heeft. Het is helaas een feit dat het veel van deze enthousiaste jonge mensen niet lukt om een succesvol bedrijf op te bouwen en ze haken dus vaak vroegtijdig af. Wij richten ons op de technologie-, media- en communicatiesector. Ik ben ervan overtuigd dat de digitale media industrie veel kansen biedt voor ondernemers, zei Heleen. Investeren in de ondernemers van de toekomst is immers investeren in de toekomst voor de BV Nederland. De economische waarde van de internetsector is de afgelopen jaren enorm gegroeid en zal alleen maar toenemen. Initiatieven op dit vlak moeten, volgens Heleen, dan ook gestimuleerd en begeleid worden. Dit doet zij ook als mentor binnen StartUp Bootcamp en Rockstart.

Leren ondernemen zou een vaste plek moeten hebben in ons onderwijsprogramma.
Daarom is ze ook zeer actief als bestuurslid van de stichting Jong Ondernemen. Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van de ondernemingsgeest van jonge mensen. Daarom biedt de stichting programma’s vanaf groep 8 waarbij kinderen in vier dagdelen een bedrijf leren opzetten en te runnen. Hiervoor sta ik ook 2 weken per jaar voor de klas en dat is leuk en inspirerend om te doen, vertelde Heleen.

Mensen motiveren en inspireren zit een beetje in mijn bloed, zei Heleen en samen met Annemarie van Gaal heb ik nu een nieuw “hobbyproject”, een mooie kaartenbox met de
“50 best quotes for life”. De kaarten zijn voorzien van leuke tekeningen. We zijn begonnen met quotes te zoeken op het internet, een hele klus want er staan er wel duizenden op. We stuurden elkaar elke week 20 quotes en degene die van ons allebei 3 sterren kreeg hielden we apart. Zo zijn het er uiteindelijk vijftig geworden . Het is bedoeld als een ”inspirerend kadootje met een positieve boodschap”. Een paar voorbeelden:
A comfort zone is a beautiful place but nothing ever growth there….
I have had a lot of worries in my life , most of which never happened….
If you obey all the rules you miss all the fun….
Life is a helluva lot more fun if you say yes rather than no….
En nog 47 andere inspirerende kaarten die u naar vrienden kunt versturen.
We zijn inmiddels al bezig met de volgende box en die gaat over de liefde, meldde Heleen.

Heeft u interesse? Kijk dan op de website sharethatquote.com.

Josephine de Vijlder,
webredacteur