Het gezicht achter de Powerwalking Club Den Haag

Dit keer in ‘t Klokhuis, waar ook een aantal van haar folders te vinden zijn, een leuk gesprek gehad met Karin Dijkstra die onlangs de Powerwalking Club Den Haag is gestart. Zij vertelde me dat dit is bedacht door personal trainers en fitnessspecialisten in samenwerking met artsen, fysiotherapeuten en diëtisten. Zij beschouwen power walking als de perfecte manier om fit te blijven. Iedereen kan het en het levert geen overbelasting aan de gewrichten waardoor blessures uiterst zeldzaam zijn. Bovendien heb je geen speciale apparatuur nodig en de buiten omgeving met de frisse lucht werkt verfrissend en geeft meer energie.

Powerwalking is voor mensen die behoefte hebben zich fitter en gezonder te voelen, meer buiten te bewegen en ook nieuwe contacten op te doen. Het is lopen in een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Hierdoor krijg je een betere conditie, bouw je spierkracht op en ga je je energieker voelen.

In haar folder vond ik de volgende beschrijving:

meer energie, efficiënte vetverbranding, meer spierkracht, strakker figuur (!), goede conditie, samen bewegen, minder stress, gezonder leven, actief buiten, gevarieerd en uitdagend. Wanneer dit nog niet genoeg tot de verbeelding spreekt weet ik het niet meer. Ik ben in ieder geval overtuigd en ga me aanmelden!

Karin is zeer veelzijdig. Ze is niet alleen leerkracht in het speciaal basis onderwijs voor leerlingen met leer- en gedragsproblemen, autisme en ADHD. Ze heeft ook gewerkt in de sociaal pedagogische hulpverlening en de jeugdhulpverlening.

Daarnaast is ze docent bodybalance, yoga en pilates, stress- en burnout coach en kindercoach. Ik geef ook stoelyoga voor kantoormensen die veelal in een verkeerde houding achter hun bureau zitten, zo zei ze. Ze vertelde me ook vol enthousiasme over haar tijd bij de “welkomschool” waar ze, als vrijwilliger, les gaf aan Syrische vluchtelingen. Helaas bestaat de school niet meer.

Het Scheveningse Bos, de Waterpartij en het Westbroekpark is het gebied waar ik meestal met de mensen ga lopen, vertelde ze. Het startpunt is vóór de Healthclub Statensport aan de Frankenslag nummer 9. Nu alleen nog op donderdag van 09.00-10.00 uur en van 17.30-18.30 uur maar vanaf september ook op de woensdagen om 09.00 en 13.00 uur. Wanneer zich groepjes aanmelden dan ben ik flexibel en kan de tijd worden aangepast.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website www.powerwalkingclub.com of neem contact op met Karin Dijkstra. Ze is bereikbaar onder nummer          0641734182 of via email karinmaryse@yahoo.com.

“Nature is calling so let’s go Powerwalking!

 Josephine de Vijlder