Het gezicht achter de voordeur van Nexxt Gym

Voor dit artikel had ik een gesprek met de eigenaar Thorsten Wilhelm. Hij woont sinds twee jaar in Nederland en spreekt fantastisch Nederlands. Hij vertelde me dat hij, zowel in Duitsland en in Nederland, altijd in de retail had gewerkt maar op een gegeven moment voor zichzelf wilde beginnen. Hij heeft inmiddels al twee studios geopend (in de Frederikstraat en de Stevinstraat) en heeft plannen voor nog twee locaties. Hoewel in Nederland nog niet zo bekend is het in Duitsland al jaren erg populair met meer dan 2000 studios. Ik loop zelf nu tegen de vijftig, zei hij en ben geen liefhebber van de grote sportscholen maar wil wel in conditie blijven. Deze kleinschalige aanpak (maximaal twee bezoekers per keer), bevalt me prima.
We werken met 4 personal trainers op de twee locaties.

Op de website las ik: Fitter, Strakker en Slanker in 20 minuten per week?
Wie wil dat nou niet, nietwaar?
Het is geen gewone fitness. Je traint kort en effectief gedurende 20 minuten alle grote spiergroepen tegelijkertijd. We werken met bodytec apparaten en de EMS methode (Electro Muscle Stimulation), vertelde Thorsten. Deze methode wordt al vele jaren toegepast in de fysiotherapie en de wedstrijdsport (blessures). In sessies van 4 seconden worden impulsen afgegeven die de eigen prikkels om de spieren te trainen versterken. In deze zg. “prikkelfase” worden de oefeningen uitgevoerd waardoor je het gevoel krijgt alsof je tegen de weerstand in beweegt. De extra stimulans zorgt ervoor dat de spieren meer samentrekken en harder werken. Er wordt spierweefsel opgebouwd, onderhuids vetweefsel wordt verminderd en de huid verstevigd. Door de gerichte spiertraining kunnen rug- en gewrichtspijn worden verminderd. Voor mensen met artrose of reuma is het een perfecte training omdat ze niet met zware gewichten kunnen trainen. Voor mensen die weinig tijd hebben of geen zin hebben in een conventionele fitnesstraining is dit ook ideaal.

Naast de apparatuur die gebruikt wordt tijdens de training, viel, tijdens mijn bezoek, mijn oog op een wel heel bijzondere weegschaal. Dit apparaat geeft niet alleen het gewicht aan maar o.a. ook het vetgehalte, de mineralen en eiwitten in het lichaam, het vetpercentage, het vet rondom de organen en de spiermassa. Ook de evt. disbalans tussen de spiermassa’s in de benen wat tot rugklachten kan leiden!

Voor de training krijg je, naast speciaal ondergoed, een EMS vest aan dat voorzien is van elektroden die de elektrische impulsen aan de spieren doorgeven. Je krijgt ook een band om de armen, de benen en de onderrug. Vervolgens wordt e.e.a. aangesloten op het apparaat dat de impulsen geeft. Onder begeleiding van de personal trainer, die ook de intensiteit van de impulsen regelt, vinden vervolgens de oefeningen plaats.

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt? Loop dan eens binnen bij Nexxt Gym in de Frederikstraat nummer 46. U kunt een gratis proefles boeken om zelf te ervaren wat EMS is en of het u bevalt. Ze zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 06-41757804 en op de website www.nexxtgym.nl vindt u de nodige informatie.

Josephine de Vijlder