Kap en herplaatsing van enkele bomen in de Bankastraat (update!)

21 september 2016 De Bankastraat krijgt een nieuwe inrichting. Met de herinrichting wordt onder andere de verkeersveiligheid in de Bankastraat verbeterd door het optimaliseren van de fietsverbinding tussen het Centrum en Scheveningen. Voorafgaand aan de herinrichting wordt ook het riool tussen de Kerkhoflaan en het Bankaplein vervangen. De uitvoering van het werk heeft gevolgen voor 7 bestaande bomen in de Bankastraat.

4 daarvan (type Acacia met een stamomtrek van 35 cm) kunnen tijdelijk worden verplaatst en krijgen een plek in de vernieuwde Bankastraat. Voor 3 bomen (type Esdoorn met een stamomtrek van 95-120 cm) is een kapvergunning aangevraagd. De aanvraag staat per 13 juli gepubliceerd op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-94960.html.

De kap- en verplantvergunning is verleend. Er kan tot 3 oktober bezwaar worden aangetekend. Meer informatie over de omgevingsvergunning vindt u op www.denhaag.nl (http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Stappenplan-na-aanvraag-omgevingsvergunning.htm)

Compensatie

Om de kap te compenseren plaatst de gemeente na de herinrichting twee nieuwe bomen (type Acacia stamomtrek 25-30 cm) terug in de vernieuwde Bankastraat en een derde boom in de Sumatrastraat (type Boomhazelaar met een stamomtrek van 25 cm).  Meer informatie over het Haags groen is te vinden op www.denhaag.nl/groen