Koempoelan in september en oktober 2019

Iedere 2e woensdag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Een gezellige maar vaak ook leerzame bijeenkomst, gehouden in het Klokhuis (Celebesstraat 4 Den Haag, 070-3503511), georganiseerd door Stichting Pelita.

(download PDF KOEMPOELAN NIEUWS najaar 2019)

Beste mensen,
Ook dit seizoen willen we u van harte verwelkomen op onze koempoelan en hopen we u te verblijden met een interessant en gevarieerd programma.
We zullen u nu alvast het programma van de maanden september en oktober sturen, dat van november en december, krijgt u later in september opgestuurd.
We starten in september met socioloog Boudie Rijkschroeff en daarna in oktober komt Harrie Djojowikromo en we hebben die middag ook de danseressen van InaDance.
Onze entreeprijs bedraagt nog steeds € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee.
Natuurlijk zullen de heerlijke djadjans ook niet ontbreken.
Hopelijk voor u de moeite waard om te komen op onze koempoelan. Wij nodigen U van harte uit en we hopen u te zien op onze bijeenkomst.

• Woensdag 11 september 2019
Boudie Rijkschroeff – filmdocumentaire “Hawaï mijn lief”
Een korte geschiedenis over de Hawaïan muziek in Nederland. Wie kent ze niet de Kilima Hawaiians, Rudie Wairata, George de Fretes en vele andere bekende muzikanten die de Hawaï-muziek ten gehore brachten. Waar zijn ze gebleven, je hoort en ziet ze helaas niet meer. Hoe dit nu komt, wordt in de documentaire duidelijk gemaakt.
Boudie Rijkschroeff studeerde socioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en promoveerde in 1998 op het onderwerp “Etnische Ondernemerschap” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed veel onderzoek naar migratieprocessen en de integratie van migranten. Centraal daarbij staat steeds de aandacht voor het verhaal van de mensen waar het primair om gaat. Die lijn trekt hij door in de documentaires die hij maakt en bij het schrijven van de documentaires die hij maakt en bij het schrijven scenario’s.

• Woensdag 9 oktober 2019
Harrie Djojowikromo, die ons vorig jaar al heeft bezocht en toen over de krontjong heeft verteld, zal ons nu vermaken met poëzie. Deze veelzijdige artiest die de Javaanse-Surinaamse traditie een warm hart toedraagt, brengt deze middag de Tembang, een Javaanse dichtkunst ten gehore. Hij begeleidt zichzelf op zijn gitaar en zingt de Tembang in het Nederlands.

Verder hebben we deze middag InaDance, die voorafgaand de lezing en het optreden van bovenstaande artiest zal starten en de middag zal afsluiten. InaDance heeft al meerdere malen op de koempoelan opgetreden. Traditionele Indonesische dansen in een modern jasje gestoken.

Graag tot ziens op onze koempoelan.

Werkgroep Koempoelan Klokhuis.