Den Haag heeft een nieuw professioneel euritmie dansgezelschap

kunst & cultuur
TRY-OUT in Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag Google Maps

Sinds september 2021 heeft Nederland een jong en professioneel euritmie dansgezelschap. Wij heten DeDae, wat staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble en zijn gevestigd in Den Haag in het Elisabeth Vreedehuis.

Het ensemble bestaat uit zes jonge, zeer getalenteerde dansers genaamd Marthy Hecker, Tatjana Rudenko, Marie-Pierre Murigneux, Roos de Vries, Susanne Visbeen en Juliette Reijnen. Enkele hebben net hun bachelor Docent Dans/Euritmie aan de Hogeschool Leiden afgerond, andere staan al een paar jaar in het buitenland op het podium. Deze jonge dansers waren op zoek naar een ensemble waarin ze zich tot professioneel euritmie dansers konden ontwikkelen. DeDae is de enige plek waar dit in Nederland kan. Een verrijking voor de dansers en het Nederlandse cultuurlandschap. We kozen voor Den Haag als dansstad en omdat Den Haag eerder de euritmie academie huisvestte.

Wij bewegen, wij dansen. We laten ons leiden door het ritme van nu en morgen. We werken met kennis van de traditie maar kiezen vanuit nieuwsgierigheid voor vernieuwing. Open en intuïtief gunnen we onszelf vrijheid. Vrij om open te staan voor nieuwe vormen, voor nieuwe samenwerkingen, nieuwe ontmoetingen. Waarin we iedereen welkom heten om onderdeel te worden van wij. Wij zijn docent en leerling, performer en publiek. We leren en geven door. We laten zien en kijken. We gaan voor het hoogste wat euritmie ons en ons publiek geven kan: beweging.

DeDae danst de actualiteit; de coronacrisis heeft ons wakker geschud voor onszelf. Verbinding en isolatie staan centraal in de zoektocht wat voor de mens belangrijk is.

Op 19 februari van 20:00-21:00 uur vindt de try-out plaats in ons repetitiehuis het Vreedehuis (Riouwstraat 1). Via info@dedae.nl kunnen kaarten gereserveerd worden voor €10 per stuk.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur.