Nieuwe passie kijken en luisteren in de Kloosterkerk

Op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart a.s. vindt in de Kloosterkerk een bijzondere gebeurtenis plaats; de landelijke première van een nieuwe, op klassieke muziek, gecomponeerde Passie; Ecce Homo. ‘Zie de mens’, de woorden die Pilatus sprak toen hij Christus toonde aan de morrende menigte die om Zijn kruisdood vroeg.

De Nederlandse componist Geert Christenhusz (1949) componeerde in hedendaagse stijl aansprekende muziek op een Duitse tekst van Gerrit Bleumink in 10 muzikale stillevens voor gemengd koor, verbonden door orgelintermezzo’s. Gedurende deze intermezzo’s worden op een groot scherm videobewerkingen van Sjaak Christenhusz vertoond, geïnspireerd op de prachtige schilderingen van het lijdensverhaal van de Goudse kunstschilder Willem Hesseling, voor deze speciale gelegenheid, ter beschikking gesteld door de Stichting Hedendaagse Kunst & Religie Gouda. De oorspronkelijke werken worden gedurende de dagen van de uitvoeringen ook in de kerk tentoongesteld.

Het geheel wordt door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops en organist Henk Linker uitgevoerd in een voor de gelegenheid prachtig uitgelichte Kloosterkerk.

De uitvoering van zaterdag 18 maart, aanvang 20.00 uur, zal worden ingeleid door Paul van Vliet, die zijn hele leven op bijzondere wijze met de Kloosterkerk verbonden is geweest en de uitvoering van zondag 19 maart, aanvang 16.00 uur, door de in Den Haag welbekende pastoor Ad van der Helm, voorzitter Haagse Gemeenschap van Kerken.

Meer informatie over deze passie, de musici en de aanvangstijden zie Flyer Ecce Homo (pdf) en persbericht (docx).