Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen jaren heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort (start 14 februari 2023) gaan er twee bijzonder interessante korte cursussen van start: ‘De Kunst van de Renaissance, deel II’ en ‘Neem Nou Londen’. Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 35 jaar ervaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De cursus Kunst van de Renaissance, deel II start op dinsdagochtend 14 februari, van 10.15-12.00 uur. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten.
Data: 14 en 21 februari; 14, 21 en 28 maart en 4 april 2023. Kosten: € 105— inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus.
De late Renaissance en het Maniërisme in Italië komt aan bod met werk van kunstenaars als Vasari, Bronzino, Pontormo, El Greco, Benvenuto Cellini, Giovanni da Bologna, Bandinelli. De Renaissance in het noorden wordt behandeld: de Engelse Tudorstijl in de architectuur en de schilderijen van Holbein, Nicolaas Hilliard en Isaac Olivier. De Franse School van Fontainebleau en de Loire kastelen. De Renaissance in de Nederlanden (de dageraad der Gouden Eeuw) komt aan bod met werk van o.a. Adriaen de Vries, Abraham Bloemaert, Hendrik Goltzius.

De cursus Neem Nou Londen start op dinsdagmiddag 14 februari van 12.30-14.15 uur.
Data: 14 en 21 februari; 14, 21 en 28 maart en 4 april 2023. Kosten: € 105— inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus.
In deze cursus komt de geschiedenis (ontstaan, groei en ontwikkeling) van deze wereldstad aan bod en de interessantste gebouwen (kerken, paleizen, theaters, moderne kantoorgebouwen) en musea (met hun collecties) worden besproken.

Bijzonder interessante cursussen!

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Er zijn parallelgroepen in Cultureel centrum Agora op de maandag (inhaalmogelijkheid!).
De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, Scheveningen, tijdens de openingstijden van het museum: woensdag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 12-17 uur.