Lezing Paul Gerretsen: De Scheveningseweg, een wereldwonder

historie

Op initiatief van Constantijn Huygens werd in de tweede helft van de zeventiende eeuw de Scheveningseweg aangelegd die de tand des tijds goed doorstaan heeft. Het was een gewaagde onderneming om door de hoge barrière van duinen, die Den Haag van Scheveningen scheidde, een straatweg aan te leggen. Niet weinigen schudden aanvankelijk het hoofd over zo’n project: onhaalbaar. Maar het is er toch van gekomen. En zie: de Scheveningseweg werd een stralend voorbeeld van Hollandse creativiteit en ondernemingszin, een klein ‘wereldwonder’. De straatweg sprak tot veler verbeelding. Wat een belevenis om onder het koele gebladerte van de rijzige bomenrij en onder het gekwinkeleer van vogels van Den Haag naar Scheveningen te kuieren zonder iets te zien en te merken van de barre duinwoestijn!

Aan de hand van kaarten, prenten, tekeningen en foto’s zal Paul Gerretsen de wording van dit ‘wereldwonder’ in beeld brengen.

NB: deze activiteit is ook toegankelijk voor introducés.

Datum:          27 oktober
Aanvang:      15.00 uur, inloop vanaf 14.45 uur koffie / thee
Duur:              1.5 uur
Locatie:         De Salon, Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7
Kosten:          € 5,- voor leden van Die Haghe en Haagse Historie en € 6,- voor introducés
Aanmeldenactiviteiten@haagsegeschiedenis.nl

Let op: Voor deze lezing geldt het volgende:

Er is vanwege coronabeperkende maatregelen slechts plaats voor 30 personen.
Daarnaast wijzen wij u erop dat u alleen toegang heeft met een geldig vaccinatiebewijs of testbewijs in zake Covid-19 (QR-code).