Mooie dingen maken tijdens onderwijsstaking

divers
Haags Kinderatelier in Atelier Van Speijk, Van Speijkstraat 153a, Den Haag Google Maps

Foto: workshop ‘Locomotief van hout’, één van de workshops bij het Haags Kinderatelier op vrijdag 31 januari 2020.

Veel ouders zijn op zoek naar kinderactiviteiten tijdens de onderwijsstaking aan het einde van deze week. Die vinden onder meer plaats bij het Haags Kinderatelier:

De Stichting Haags Kinderatelier (HKA) organiseert op veler verzoek op vrijdagochtend 31 januari creatieve workshops voor kinderen tussen vier en twaalf jaar in Atelier Van Speijk in het Zeeheldenkwartier.

De workshops
Kleuters maken met een ouder samen een vrolijke treinlocomotief van hout met een machinist. Wat oudere kinderen maken kleurrijke vogels op een paneeltje, geïnspireerd op het boek ‘De Schilder en de Vogel’ van Corneille. Tieners maken een abstract beeld van hout in één kleurstelling naar aanleiding van kunstwerken in de openbare ruimte van de Nederlandse kunstenaars Willem Hussem en Carel Visser.

Doe je mee?
Je bent van harte welkom bij de workshops op vrijdag 31 januari, die om 10:15 uur begint (einde workshop: 11:45 uur). Meld je wel even aan via www.haagskinderatelier.nl/agenda (tot en met woensdag 29 januari; beperkt aantal plekken). Ervaring is niet vereist, want door het mooie verhaal en de voorbereiding met uitgekiende materialen lukt het altijd. Je wordt professioneel begeleid door een kunstenaar-docent met veel ervaring. De prijs is €14,- (normaal) of €7,- (Ooievaarspas). Tip: kom vijf minuten voor aanvang en neem een tas mee voor het vervoer van het werkstuk. Er is geen pinapparaat aanwezig; graag contant en gepast betalen bij de docent, of betalen via Tikkie. Tram 16 en 3 stoppen om de hoek.