Een bruisend buurtfeest op Koningsdag

Beste buurtgenoten,

Koningsdag staat voor de deur! Het hele land bruist van opwinding en te midden van alle festiviteiten is er één bijzonder evenement dat u niet mag missen: op 27 april 2024 komt het Bankaplein weer tot leven tijdens een bruisend buurtfeest.

De essentie van dit feest is de verbondenheid met buurtgenoten. Iedereen is van harte welkom! Of u nu jong of oud bent, al uw hele leven in onze prachtige buurt woont of er pas net bent komen wonen. Wij ontvangen u graag op zaterdag 27 april op het Bankaplein.

Een voorproefje: een levendige vrijmarkt voor kinderen op en rondom het plein vanaf 09.00 uur, een talentenjacht, optredens, schminken en knutselen, springkussens, streetdancelessen en natuurlijk het beroemde Stratenvoetbaltoernooi om de felbegeerde wisselbeker. We sluiten de dag af met een heerlijke BBQ.

Koningsdag is een feest van de buurt, door de buurt. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen dit feest tot een succes te maken op de dag zelf. U kunt zich aanmelden via oranjecomitearchipel@gmail.com. Voor alle vrijwilligers organiseren we een borrel op vrijdag 26 april om alvast in de stemming te komen!

We kijken ernaar uit u daar te zien!

Met koninklijke groet, Het Oranje Comité

Noot van de redactie : We gaan er van uit dat de organisatoren er alles aan doen om het groen van het Bankaplein te beschermen en dat ook de feestgangers mee helpen om te voorkomen dat, zoals afgelopen jaren het geval was, jonge en bestaande aanplant ongewild wordt vertrapt. De gemeente zal niet opnieuw fondsen voor beplanting beschikbaar stellen.