8 juni onthulling muurgedicht ArchipelpoëZie

Celebesstraat: in de steeg richting de Riouwstraat Google Maps

Dag ArchipelpoëZie-vrienden,

Op zaterdag 8 juni onthullen we ons 25e gedicht in de openbare ruimte! Een jubileum dat we heel graag samen met u feestelijk willen vieren. U bent hierbij dan ook van harte uitgenodigd.

Het gedicht “Zomer” van Gerrit Krol wordt aangebracht op een spannende plek in (of eigenlijk naast) de Cele. Om 16:30 (inloop vanaf 16:00) vindt de onthulling plaats. Na de onthulling is er de gelegenheid om dit nieuwe gedicht (en de 24 voorgangers) samen te vieren. We sluiten af rond 18:30.

Typgrafie
Trouwe volgers weten het: niet alleen de poëzie maar ook de typografie speelt bij ons een belangrijke rol. Elk gedicht heeft een eigen lettertype. Het komende gedicht wordt gezet in de “Bay Sans” en we zijn blij dat de ontwerpster van het font voor het komende gedicht, Barbara Bigosinska, bij de onthulling iets zal vertellen over haar lettertype.

Speelt u mee?
Bij een jubileum en een feestje hoort natuurlijk ook muziek. En vanwege deze bijzondere gelegenheid willen we muzikale buurtgenoten vragen om bij te dragen aan de feestvreugde. Bespeelt u een instrument en vindt u het leuk om samen met anderen “lang zal ze leven” te spelen en/of een andere grappige, mooie, verrassende muzikale bijdrage te leveren, hoe klein ook, laat het ons dan z.s.m. even weten via een mailtje aan info@archipelpoezie.nl.

Oproep aan de eigenaren van alle muur- en raamgedichten
Wat een mooie weg hebben we de afgelopen twaalf jaar afgelegd. In 2012 werd ons eerste gedicht onthuld: in de Surinamestraat verscheen “Ga nu maar liggen liefste” van Rutger Kopland. Bij de komende onthulling kunt u de speciale boekenleggers met dat gedicht meenemen. Via deze weg ook een speciale oproep aan alle eigenaren van één van de muur- en raamgedichten. We willen bij de komende onthulling een moment stil staan bij álle gedichten, dus ook die van u. Daarom is het extra leuk als u er bij kunt zijn. Fijn als u het ons alvast even laat weten via info@archipelpoezie.nl.

Hoe meer mensen…
We kijken er naar uit om u op 8 juni te ontmoeten! Neem gerust anderen mee. We vinden het fijn om dit jubileum met velen te vieren.

Hartelijke groet van de Stichting ArchipelpoëZie:
Ruth van Rossum, Jan Hein Schouw, Derk Hazekamp, Amanda Lock, Marcel Wijermans