Expositie Cora den Boer in t Klokhuis

van tot
ical Google outlook
Klokhuis, Celebesstraat 4 Google Maps

Binnenkort (maart – april) mag ik mijn portretten exposeren in Het klokhuis. Ik schilder sinds 2006 en ben wat schilderen betreft autodidact.
Tijdens een workshop begin 2006 kreeg het schilderen me “te pakken” en ben ik hier op eigen houtje mee verder gaan experimenteren.
In de workshop leerde ik een onderschildering op te zetten in ei-tempera en al vrij snel – na ook te hebben gewerkt met olieverf en acryl – besloot ik dat dit het materiaal was waar ik mee door wilde gaan. En ik ontdekte mijn passie voor (de uitdaging van) het schilderen van “levende” portretten, waarin ik de eigenheid van iemand hoop te vangen.

Inmiddels heb ik al heel wat portretten geschilderd – al dan niet in opdracht – en geef ik ook regelmatig cursussen “Portretschilderen met ei-tempera”.
Schilderen met ei-tempera houdt in dat je je eigen verf maakt met gekleurde pigmentpoeders en verdund eigeel.
De kleuren die je kunt maken wanneer je deze techniek onder de knie krijgt, zijn prachtig en duurzaam. Verder vind ik het een groot voordeel dat ei-tempera snel droogt en je niet hoeft te werken met oplosmiddelen. Daarnaast past het materiaal bij mijn voorkeur voor “fijnschilderen”.

De portretten die hierbij zijn afgebeeld geven een indruk van de werken die ik maak.
Op de expositie zelf zijn heel diverse portretten te zien, die qua techniek of uitwerking sterk van elkaar kunnen verschillen.
Naast het werk van mezelf, laat ik in Het klokhuis ook foto’s van werk van mijn cursisten zien.
Ik hoop dat u geïnteresseerd bent geraakt om een kijkje te komen nemen!!

Cora den Boer
www.coradenboer.nl