Duurzaam Den Haag bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren!

Stichting Duurzaam Den Haag bestaat op 11 oktober 10 jaar! Deze mooie mijlpaal wordt uitgebreid gevierd met een Duurzame 10-daagse. In elk stadsdeel worden er vanaf 2 tot en met 11 oktober, samen met bewoners en bewonersinitiatieven, activiteiten georganiseerd op het gebied van energie, groen, voedsel, circulariteit en mobiliteit. Iedereen is welkom om mee te doen.

Gratis planten en een rechtvaardige energietransitie
Duurzaam Den Haag was de afgelopen 10 jaar de drijvende kracht achter een aantal grote projecten. Zoals Operatie Steenbreek, waarbij bewoners tegels kunnen inruilen voor gratis planten. Of Bomen voor Den Haag, waarbij sinds 2021 jaarlijks meer dan 1.500 gratis bomen worden uitgedeeld aan bewoners van de stad. Ook op het gebied van energie besparen en energie opwekken is de stichting actief. Bewoners worden opgeleid tot energiecoach en geven gratis advies over energie besparen.

Daarnaast ondersteunt Duurzaam Den Haag ook bij het opzetten van energiecoöperaties, zoals in Molenwijk. Hierdoor kunnen bewoners zonder eigen dak en met een kleine portemonnee toch meeprofiteren van de opbrengsten van collectieve zonnepanelen.

Joris Wijsmuller, directeur: “Iedereen moet kunnen bijdragen aan een duurzame wereld, of het nu grote of kleine stappen zijn. Duurzaam Den Haag helpt en ondersteunt bewoners om duurzaam te doen. Wij zetten ons in voor een rechtvaardige energietransitie en een groene, gezonde en veerkrachtige stad. Wil jij je inzetten voor een duurzame stad? Doe mee!”

Interactieve kaart met activiteiten
Op de website duurzaamdenhaag.nl/10-jarig-bestaan is een interactieve kaart te vinden met alle activiteiten. De Duurzame 10-daagse start met een vergroeningsactie in Transvaal, en zet de spotlights op energiecoaches, de burgerkracht in Moerwijk en de duurzame doeners in Laak.

De stichting organiseert een kledingruilbeurs, een energiemarkt, een trashwandeling, er wordt gekookt met Haagse topchef Pierre Wind en op Scheveningen is een event waar je van alles komt te weten over deelauto’s. Op 11 oktober wordt met een feestelijk symposium over duurzame bewonersparticipatie de Duurzame 10-daagse afgesloten.

Vanaf vandaag is de informatie beschikbaar op onze website zie https://duurzaamdenhaag.nl/nieuws-tips/we-vieren-ons-jubileum-met-een-duurzame-10-daagse

De interactieve kaart is hier te vinden https://duurzaamdenhaag.nl/jubileum

Met vriendelijke groet,

Sandra Oosterveen