Energiecoach worden? Er gaat weer een training van start!

<< ZIE OOK FLYER >>

Help als energiecoach huurders uit Den Haag met energie besparen

Er zijn in Den Haag al veel actieve energiecoaches. En daar komen er nog meer bij. Binnenkort kunnen bewoners zich weer laten opleiden om hun buren te adviseren over duurzaamheid in huis. In september gaan de nieuwe trainingen van de Energiebank van start. Tijdens deze training worden de deelnemers opgeleid tot energiecoach voor huurders. Meld je aan nu er nog plekken vrij zijn!

Wat leer je tijdens de training?

Je wordt opgeleid tot energiecoach voor huurders. Coaches van de Energiebank specialiseren zich in het adviseren van mensen met energiearmoede. Je krijgt een training in de basiskennis van verduurzamen van een huis. De focus ligt op het effect van gedragsverandering en kleine energiebesparende maatregelen. Dat komt omdat de meeste huurders niet veel in hun huis kunnen investeren.

Hoe werkt het?

Verstuur je aanmelding om energiecoach te worden naar Marga Zuurbier, via marga.zuurbier@energiebank.nl  Als je vragen hebt, kun je die ook aan Marga stellen. Duurzaam Den Haag betaalt de training, die is voor de deelnemers dus gratis. In ruil daarvoor ben je voor minimaal een jaar beschikbaar voor zo’n twee gesprekken per maand. Een gesprek, inclusief voorbereiding en verslaglegging, duurt ongeveer 4 uur. De gesprekken zijn waar mogelijk in de eigen wijk en altijd in Den Haag.

Trainingsdata

In september gaan er drie trainingen van start, je kunt zelf kiezen welke groep voor jou het beste uitkomt. De trainingen zijn bij PEP, Riviervismarkt 2 in Den Haag.

  • De eerste groep komt samen op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur
    14 en 21 september en 5 oktober
  • De tweede groep op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur
    10 en 17 september en 1 oktober
  • De derde groep een hele dinsdag en een halve vrijdag
    10 september de hele dag van 9.30 tot 17.00 uur en 13 september van 9.30 tot 12.00 uur

Meld je snel aan, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.