Esther van Fenema in de Duinzichtkerk

ical Google outlook
Duinzichtkerk, Van Hogenhoucklaan 89, Den Haag Google Maps

Zondag 11 december spreekt predikant Ad van Nieuwpoort in zijn serie duinzichtgesprekken met psychiater en schrijver Esther van Fenema over haar recent verschenen boek ‘Het verlaten individu’. Esther van Fenema (1970) heeft een vrijgevestigde praktijk voor high performers, wordt regelmatig gevraagd als opiniemaker en is columnist voor Medisch Contact, Trouw en de Volkskrant.

‘Waarom voelen we ons zo leeg?’ is de centrale vraag van haar boek. ‘We worstelen met tal van psychische klachten die veelal terug te voeren zijn op het gebrek aan zingeving’, zo stelt Fenema. ‘Dat nare gevoel proberen we te dempen door excessief te consumeren en te ‘genieten’, waardoor we ons steeds leger gaan voelen en in een negatieve, vicieuze cirkel terechtkomen’, zo voegt zij daaraan toe. ‘Misschien komt het wel omdat wij ons hebben teruggetrokken uit groepsverbanden en de individualiteit heilig hebben verklaard’. Genoeg gespreksstof voor de decembermaand waarin velen op zoek zijn naar een nieuwe invulling van zingeving.
Zondag 11 december aanstaande van 16 – 17.30 uur in de Duinzichtkerk. Na afloop boekverkoop en Meet & Greet. Met Koen van der Linden aan de vleugel. Toegang: uw gift.

Info: http://www.duinzichtkerk.nl