Stop verkamering in heel de stad

Op kamers gaan | Foto: ANP

Een ruime meerderheid in de gemeenteraad steunt een voorstel ChristenUnie/SGP, de Haagse VVD, Hart voor Den Haag en GroenLinks daarvoor. ‘Het bijna ongelimiteerd opknippen van woningen in kleine hokjes in de vaak al druk bevolkte wijken moet maar eens afgelopen zijn’, vinden de partijen.

De politiek maakt zich al langer zorgen over het opsplitsen van woningen in zelfstandige eenheden en het verkameren van huizen. Veel partijen hebben er de afgelopen tijd op gewezen dat hierdoor de leefbaarheid – vooral in de wat oudere wijken – onder druk komt te staan. Wethouder Martijn Balster (PvdA, wonen) maakte mede daarom eind maart bekend dat verkamering in tien wijken wordt verboden.

Maar dat gaat de gemeenteraad lang niet ver genoeg. De partijen zijn teleurgesteld in Balster en komen nu met een eigen voorstel: het liefst per direct, maar uiterlijk binnen twee weken, een stop op verkamering in de hele stad. Een van de redenen om de maatregel uit te breiden is dat de partijen bang zijn voor een waterbedeffect. Ze denken dat nu het opknippen van woningen in onzelfstandige eenheden in sommige wijken wordt verboden, het in andere gaat toenemen. Meer is te lezen op de site van Omroep West.