Kom lekker zingen bij Archicapella!

ical Google outlook
+ ZOMERCONCERT in Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, Den Haag Google Maps

Een gevarieerd repertoire, een gezellige sfeer en regelmatig een feestelijk concert: dat is Archicapella, het leukste koor in de Archipel.

Kom eens langs om vrijblijvend een avondje sfeer te proeven!
Wij zijn vooral op zoek naar mannen om ons koor te versterken.

Even voorstellen…
Al vele jaren zingt ons koor in de Archipelbuurt en vanaf 2001 heten wij daarom “Archicapella”. Met een kleine 40 leden zingen we elke woensdagavond in de hall van de Engelse Kerk. De repetities zijn van 20 tot 22 uur en regelmatig is er na afloop een borrel.

Ons koor bestaat uit mannen en vrouwen en wordt aangevoerd door onze enthousiaste dirigent Rob Manthey. Hoewel Rob van oorsprong Amerikaan is, gaan de repetities gewoon in het Nederlands. Ook heel fijn dat we elke repetitie worden begeleid door onze pianist Eduardo Proença.

En wat zingen we dan?
Misschien kun je beter vragen: Wat zingen we niet? Want we doen eigenlijk van alles: klassiek, wereldmuziek, chansons, jazz, musical etc. Alleen zeemansliederen, pop en psalmen staan niet op ons programma. We gaan elke uitdaging aan, dus proberen we regelmatig iets nieuws.

Om bij ons mee te zingen is enige zangervaring handig, maar zeker niet vereist. Met de bladmuziek en oefenbestanden kun je thuis oefenen. Plezier in het zingen staat altijd voorop.

Elk concert een feestje
Vanaf oktober bereiden we ons voor op het kerstconcert. Dat is een kleinschalig concert in onze eigen “hall” voor familie en vrienden. Ook geven we regelmatig een concert in een verpleeghuis.

Na de jaarwisseling storten we ons op de voorbereidingen voor ons zomerconcert. Dat heeft altijd een thema en dat kan van alles zijn. Dit jaar is het thema bijvoorbeeld Frankrijk, maar we hebben ook opera, filmmuziek en Zuid-Amerika gehad.

Voor het zomerconcert gaan we helemaal los. Er wordt een grote zaal gehuurd en we vliegen solisten en/of muzikanten in. In de pauze en achteraf serveren we koffie, thee en drank, maar ook allerlei lekkernijen die we zelf bakken. Zo is elk concert een feestje.

Kom eens langs!

En o ja, dan doen we ook nog elk jaar een workshopdag waarbij een gastdocent ons iets komt leren en we gezellig met elkaar lunchen.

Kortom als je in een leuk koor wilt zingen … Dan moet je bij Archicapella zijn!

Je bent van harte welkom om op een woensdagavond te komen kijken. Check voor meer informatie www.archicapella.nl. Of mail naar archicapella@gmail.com om je aan te melden.

En natuurlijk zien we je ook graag op ons zomerconcert. Dat is dit jaar op zaterdag 22 juni om 20.00 uur in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, Den Haag

Onno van Dijk
bariton en voorzitter Archicapella
www.archicapella.nl