Museum Sophiahof nodigt u uit

ical Google outlook

Maak kennis met de Indische wortels van uw buurt tijdens Burendag

Tijdens Burendag op 25 september a.s. nodigen we u, onze mede buurtbewoners, graag uit voor een kennismaking met ‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’. Het museum, gelegen aan de Sophialaan, biedt een workshop Roedjak maken aan (een Indische salade) en een korte wandeling langs verschillende historische locaties in de buurt die rechtstreeks verbonden zijn met Nederlands-Indië. Bij slecht weer wordt de wandeling vervangen door een presentatie in het museum zelf. Uiteraard krijgt u ruim de gelegenheid om het museum zelf te bekijken.

Museum Sophiahof werkt hierin samen met de Stichting Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark en het Oranjefonds. We verheugen ons op uw komst. De koffie, thee en spekkoek staan op zaterdag 25 september voor u klaar vanaf 13.30 uur!

Omdat we rekening houden Covidmaatregelen kan niet iedere genodigde tegelijkertijd dezelfde programma-onderdelen volgen. U krijgt aanwijzingen van onze vrijwilligers over de indeling van de groepen.

Het grootste deel van het museum is rolstoeltoegankelijk. Een aantal kleinere zalen is alleen per trap bereikbaar. Laat dat u er niet van weerhouden om deel te nemen. Er blijven genoeg mogelijkheden over voor een interessante middag.

De toegang voor dit speciale evenement is gratis. Voor deelname aan de Burendag kunt u zich inschrijven via info@museumsophiahof.nl. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Programma

13.30 uur Inloop en ontvangst met koffie, thee en spekkoek

14.00 uur – 14.45 uur 1. Roedjak maken voor maximaal 15 personen. 2. Museum bekijken voor maximaal 15 personen 3. Historische wandeling voor maximaal 15 personen (bij slecht weer presentatie in het museum zelf)

15.00 uur en 16.00 uur Wisseling programma-onderdelen

17.00 uur Sluiting

Achtergrond

De Archipelbuurt en Willemsparkbuurt in Den Haag zijn ontstaan vanuit het koloniale verleden in van Nederland. Beide buurten zijn gebouwd voor verlofgangers uit Nederlands-Indië en dragen bij aan het imago van Den Haag als Indische stad. ‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’, aan de Sophialaan 10, werd in 2019 door Koning Willem-Alexander geopend als ontmoetingsplaats, museum en kenniscentrum, bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het Indische verleden en de impact van dit gedeelde verleden op het heden.
Museum Sophiahof, Sophialaan 10, Den Haag, 070 200 5060, info@museumsophiahof.nlwww.museumsophiahof.nl