Muziektheater Lof der Rede – Spinoza leeft zich uit

ical Google outlook

Het doel van de Haagse filosoof Spinoza’s (1632-1677) was om de mens gelukkiger te maken, door een denkwereld te ontsluiten waarin plaats is voor verdraagzaamheid, tolerantie en beheersing van emoties. Deugden die vooral nu, 350 jaar later, onder druk staan.

Lof der Rede vertolkt Spinoza’s gedachtegoed met muziek en zang, met humor en ontroering

‘Lof der Rede’ is een actuele allegorie: een theatervorm waarin menselijke eigenschappen als personages worden verbeeld. Vader Ratio houdt zijn gezin voortdurend voor waarom zij moeten leven met de rede: het gezonde verstand. Zijn echtgenote Crazy (personage ‘Zotheid’ uit ‘Lof der Zotheid’ van Erasmus) gaat steeds met hem in discussie, evenals zoon Hunker (levensdrift) en dochter Joy (blijheid). Samen met andere personages als o.a. Ego, Wil (vrije wil), Roelet (toeval) en Smart (droefheid) brengen zij het  karakterspel tot leven. In deze reality show wordt volop gezongen, met negen songs en met satirische intermezzo’s van de drie DemoGratiën.

27-28-29 oktober  •  3-4-5 november 2022 | Koorenhuis, Prinsegracht 27 | Aanvang: 20.00 uur en borrel in de foyer: 21.30 uur
Ticket: € 24,50 inclusief 1 consumptie | tijdig reserveren: https://www.lofderredetickets.nl

***

De Spinoza Oktobermaand 2022 biedt tal van activiteiten op diverse locaties in Den Haag.
Voor de complete agenda zie https://www.spinozadenhaag.nl/spinozamaand-oktober-2022/