Naar de bollen, die prachtige bollen…

Op uitnodiging van en georganiseerd door Rijker Leven heb ik, samen met 27 buurtbewoners, op 26 april j.l. genoten van een mooie tocht langs de bollenvelden.
Ze hadden hiervoor een prachtige oldtimer gehuurd van de Stichting Veteraan Autobussen. Deze stichting werd in 1968 opgericht en heeft als doel het bewaren, restaureren en conserveren van historische Nederlandse autobussen.
Voor de broodnodige inkomsten worden de bussen ook verhuurd.

Onze bus was van het voormalige reisbureau Speedwell en dateerde uit 1966. Ik kan me nog goed herinneren dat ik, tijdens mijn eerste baantje bij een reisbureau in de Theresiastraat, regelmatig dagtochten verkocht van Speedwell.
Voor het opbergen van de rollators moest de klep van de bagageruimte open maar die bleef niet echt hangen. Onze chauffeur had daar wel een oplossing voor: gewoon een bezem eronder!

De Stichting beschikt over ca 60 bussen waarvan er nog 20 rijden. De chauffeurs zijn allen vrijwilligers en ik heb begrepen dat er nog naarstig gezocht wordt naar monteurs die nog weten hoe een oude dieselmotor werkt.
Interesse? Neem dan even contact op via de mail SVA@busverhuur.info.

Onze chauffeur, Rob Schippers, bracht ons, na een leuke route, eerst naar Hotel & Restaurant de Witte Raaf bij Noordwijk waar een heerlijke lunch voor ons klaar stond.
Na de lunch begon het “echte werk” en kwamen we, hoewel er al veel was uitgebloeid, toch nog langs kleurrijke velden die nog prachtig in bloei stonden.

Kortom, een leuke dag met onderweg veel bekijks. Veel mensen begonnen spontaan naar ons te zwaaien. Logisch, in zo’n “grand old lady” uit 1966!

Josephine de Vijlder