Robert Bolt pakt uit

van tot
ical Google outlook
't Klokhuis, Celebesstraat 4, Den Haag (tijdelijk gesloten) Map

Robert Bolt pakt uit is de titel van de tentoonstelling van landschapsschilderijen in het Klokhuis van 8 november 2020 tot en met 15 januari 2021.

Toen Robert (1931) acht jaar was begon hij met tekenen en schilderen op zijn zolderkamer in Den Haag en in het atelier van zijn grootvader Louis Roessingh (Assen 1873 – Antwerpen 1951) in de Zilversmidstraat in Antwerpen. Als beroeps-kunstschilder heeft hij zijn kleinzoon op het pad van het schilderen gezet. Hij kreeg de raad om, als hij zin kreeg om te schilderen, hij dat vooral moest doen.

Robert volgde naast zijn baan als docent basisschool in Nederland, en naderhand in Zweden, lessen bij vele kunstschilders.

De laatste jaren gaat zijn belangstelling uit naar landschappen, portretten en een enkele abstract. Op dit moment krijgt hij les van Wim Barends.

Door een verhuizing gedwongen om zijn oeuvre van de hand te doen, heeft de kunstenaar besloten om de tentoongestelde werken gratis ter beschikking te stellen van de liefhebber. Bezoekers worden in staat gesteld hun keuze te maken en moeten het gekozen werk (één per persoon) op de laatste dag van de tentoonstelling af komen halen. De enige tegenprestatie die wordt verlangd is een kort schriftelijke motivatie van de keuze.