‘Vrijheid Blijheid, iedereen gelijk!” door Briza

Graag uw aandacht voor deze serie van 11 voorstellingen in ons duurzame Zeeheldentheater. Briza vindt dat ook jongere kinderen betrokken dienen te worden bij deze viering 150 jaar afschaffing van de slavernij. Het is een speelse voorstelling met veel muziek, beweging en interactie. Bijgaand sturen wij de flyer mee en twee afbeeldingen.

Dank voor uw aandacht,

Met vriendelijke groet,
Jan Erik Noske (directeur Briza)
(0626334397)

PERSBERICHT

Speeldata in de herfstvakantie:
Maandag 16 t/m donderdag 19 oktober (steeds 2x om 11:00 & 14:00u)
Zondag 22 oktober 14:30u (première)
Zondag 19 november (14:30u)
Woensdag 29 november (14:30u)

Plaats: Het Zeeheldentheater, Trompstraat 342, Den Haag
Kaarten reserveren op: www.zeeheldentheater.nl

Vrijheid, Blijheid! Iedereen gelijk! (5+) is een zelfverzonnen verhaal, gebaseerd op de realiteit
(In het kader van de viering 150 jaar afschaffing Slavernij 1873-2023!)

Vier vrienden, Jan Erik, Trijntje, Noa en Hamiti, maken samen muziek in het jaar 2023. Allen bespelen diverse instrumenten, zingen en hebben veel plezier samen. In de verte horen zij uit het niets havengeluiden, vreemde stemmen en het geluid van de zee op de achtergrond…. Waar komt dat vandaan? Ze besluiten een kijkje te nemen. Door een ‘Tijdgordijn’ komen ze in het verleden terecht in het jaar 1872 één dag voor de afschaffing van de slavernij in 1873! Als de vier vrienden weer tevoorschijn komen blijken zij aan boord te zijn van het schip ‘De Matilda’ dat voor anker ligt in de baai van het eiland Cariba. Daar vinden zij het dagboek van Obbe de scheepsjongen. Ze besluiten zijn verhaal na te spelen.

Spelenderwijs nemen de vier vrienden de rollen van de personages over uit Obbe’s dagboek maar blijven toch zichzelf. Zij leveren commentaar op de personages en verschillende situaties waarin ze terecht komen. De speelscènes worden middels (live)muziek, zang, beweging en korte teksten uitgewerkt. Aan het einde van het stuk vieren zij dat de slavernij de volgende dag definitief afgeschaft zal worden. Eindelijk!