Vrijwilligers gezocht voor Meldpunt van de Wijkbus

Al een groot aantal jaren ben ik, nog altijd met veel plezier, actief als vrijwilligster bij “onze” Wijkbus waar rond de 60 wijkbewoners regelmatig gebruik van maken.

Wijkbus Stap in verzorgt al meer dan 30 jaar het vervoer voor ouderen en minder validen in de Haagse wijken Archipelbuurt, Willemspark, Zeeheldenkwartier en een deel van Duinoord. Zo levert de wijkbus een bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen en het onderhouden van sociale contacten”.

Zo staat het op de website vermeld en inmiddels bestaan we al bijna 35 jaar.
Onze chauffeurs, een team van zeven enthousiaste vrijwilligers (5 mannen en twee vrouwen) brengen de bewoners naar het ziekenhuis, de dokter of de fysiotherapeut maar ook naar de supermarkt, de kaartclub of naar een vriend of vriendin.

Op ons telefonisch Meldpunt zijn eveneens vrijwilligsters van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur aanwezig om de reserveringen te noteren.

Ook het bestuur bestaat louter en alleen uit vrijwilligers, de voorzitter, de penningmeester, de secretaris en één van de chauffeurs, die niet alleen een dubbelfunctie heeft maar ook nog verantwoordelijk is voor het samenstellen van het rijschema van de chauffeurs.

Waarom vermeld ik het “vrijwilligerschap” zo nadrukkelijk? Heel eenvoudig, zonder hen was er domweg geen wijkbus. Wij zijn dan ook heel blij met onze chauffeurs, de dames van het Meldpunt en de collega’s binnen het bestuur die allemaal een deel van hun vrije tijd besteden aan de Wijkbus. Zonder hen hadden we geen reden van bestaan.

Nou zijn we op zoek naar iemand die ons Meldpunt kan komen versterken voor een ochtend in de week tussen 09.00 uur en 10.00 uur. Een aantal dames draait nu meerdere diensten per week en dat wordt wellicht toch iets te belastend voor ze.
Vandaar onze oproep op deze website.

Denkt u: dit lijkt me leuk en hieraan wil ik graag mijn steentje bijdragen?
Neemt u dan even contact op met onze voorzitter Fred Wilhelmus.
Hij is bereikbaar onder nummer 06 – 13 42 13 72.

Hij ziet uw telefoontje graag tegemoet!

Josephine de Vijlder
Secretaris Wijkbus Stap in