Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen jaren heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort (start maandag 17 juni 2024) gaat er een bijzonder interessante korte cursus van start: ‘Wales; Geschiedenis en kunst, Oorlog en Vrede’.

Deze cursus, bestaand uit 4 lezingen, wordt gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 40 jaar ervaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er wordt een samenvatting uitgereikt.

De cursus ‘Wales; Geschiedenis en kunst, Oorlog en Vrede’ start op maandagochtend 17 juni, van 10.45-12.30 uur. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Data: maandag 17 juni en dinsdag 18 juni, maandag 24 juni en dinsdag 25 juni steeds van 10.45-12.30 uur. Kosten: € 70,00 ,— inclusief koffie of thee en samenvatting van de cursus.

Wales kent een onstuimige geschiedenis. In de middeleeuwen was er zowel onderling veel strijd als strijd met met Engeland. Verschillende kastelen herinneren hieraan met als hoogtepunt de imponerende dwangburchten van de Engelse koning Edward I. Fraaie landhuizen en tuinen uit vrediger tijden worden eveneens besproken evenals het werk van de pionier ingenieurs Thomas Telford en Robert Stephenson. Voor de cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, Scheveningen, tijdens de openingstijden van het museum: woensdag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 12-17 uur.