Meeuwenoverlast, reacties

Hallo!
Ik wil even reageren op het artikel over meeuwenoverlast. Een collega van mij woont in Leiden en daar gebruiken ze gele vuilniszakken. Blijkbaar kunnen meeuwen de kleur geel niet zien. Wellicht iets voor DH?
Groet, Ashna Raghoebarsingh

De gemeente Den Haag verstrekt ook gele vuilniszakken tegen meeuwenoverlast. Bewoners kunnen deze gratis afhalen bij het stadsdeelkantoor/stadhuis aan het Spui (zo lang de voorraad strekt).
Misschien is het verstandig om van tevoren 14 070 te bellen om te vragen of de gele vuilniszakken nog op voorraad zijn.
Trudy Hollander
5 september 2015 (FH)

Nog steeds wordt onze mooie wijk geteisterd door zwermen krijsende en vervuilende meeuwen. Helaas  is het een beschermde diersoort. Ze houden je uit je slaap waardoor je moeite hebt om overdag je werk goed te doen. Ze vervuilen onze straten door vuilniszakken open te scheuren. U kunt daar iets aan doen: leg een klacht neer bij de Gemeente Den Haag, tel 14070, of stuur een email aan contactcentrum@denhaag.nl. De Gemeente heeft namelijk een afdeling Meeuwenoverlast en is verplicht ons te helpen. Tevens kunt u uw buren vragen om geen voedsel meer aan de meeuwen te voeren. Uw vuilnis niet meer de avond van te voren op straat te zetten.
26 augustus 2015, Hans Bussink (FH)